به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، احمد المنظری مدیر منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در همایش پوشش همگانی سلامت با اشاره به اقدامات ایران در خصوص توسعه بهداشت، اظهار داشت: مایه خرسندی است که به ایران آمده و در جمع شما در یکی از بهترین دانشگاه های علوم پزشکی ایران صحبت میکنم.
وی با تشکر از میزبانی ایران به خاطر برگزاری همایش وزارتی بهداشت منطقه در ایران،گفت: هنگامی که همه کشورهای جهان در سال ۲۰۱۵ اهداف توسعه پایدار را امضا کردند، توسعه همگانی اجتماعی، اقتصادی و..از جمله موارد این تعهد و پوشش همگانی سلامت تا ۲۰۳۰ بود.
مدیر دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی افزود:پوشش همگانی سلامت به معنای برقراری و انجام اقدامات در جهت پیشگیری ،درمان و با توانی است و بدون اینکه هزینه های زیادی بر بیماران تحمیل کند.
المنظری یاد آور شد: پوشش همگانی سلامت موضوع تاریخی است و همه کشورها درگیر آن هستند و به این معنی که دولتها باید خدمات لازم در این خصوص را به آحاد مردم ارائه دهند.
وی اضافه کرد: در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ شاخص پوشش همگانی سلامت افزایش داشته از و از ۴۴درصد به ۶۶ درصد در دنیا رسیده است.
رئیس دفتر منطقهای سازمان بهداشت جهانی متذکر شد: از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ شاهد بیشترین شاخص رشد همگانی سلامت در این منطقه هستیم.
المنظری با بیان اینکه یکی از عوامل موقر رشد جمعیت و مهاجرت بوده است،گفت:بحث دسترسی به خدمات مورد نیاز از جمله موضوعات مهم است.
وی ضعف سیستم های بهداشت در کشورهای منطقه را از چالشهای دیگر عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری دولتی در زمینه بهداشت کم بوده است.
المنظری پوشش همگانی سلامت را به عنوان اولین اولویت نام برد و افزود:تمام امکانات خود را در این خصوص بسیج کردهایم.
وی با اشاره به چالش های موجود در پوشش همگانی سلامت، خاطرنشان کرد: ایران توانسته است نه تنها در کشور خود بلکه در کشورهای دیگر و منطقه نیز این مساعدتها را فراهم کند.
انتهای پیام/