به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم رونمایی از نخستین اپراتور خصوصی پست که در اتاق بازرگانی در جمع خبرنگاران درباره پوشش دهی اینترنت راهپیمایی اربعین توضیح داد: در مرز مهران حدود 5 روز پیش به دلیل قطع فیبر اختلالی وجود داشت که به سرعت این اختلال در طی چهار ساعت برطرف شد، در حال حاضر گزارشی از اختلال در مرز مهران نداریم ولی در مرز خسروی اختلال گزارش شده که به سرعت برای افزایش ظرفیت اقدام شد و طی آخرین پیگیری من در شب گذشته این اختلال برطرف شده است.
وی افزود: بالن مخابراتی اضافه ظرفیتی برای پوششدهی کمبودها است؛ با توجه به اینکه امسال از 6 ماه پیش برنامهریزی کرده بودیم ظرفیت مناسبی دیده شده و گلایهای از این بابت نداشتیم البته بالنهای مخابراتی سریعا برپا میشود و اگر در استانها کمبودی احساس شود میشود سریع این مشکلات را برطرف کرد؛ ضمن آنکه خدمات وایفای رایگان نیز به زائران ارائه میشود.
جهرمی درباره خدمات ارزش افزوده توضیح داد: دو سال است که تلاش میکنیم تا ساماندهی در این خدمات داشته باشیم چرا که این نوع خدمات به سه دسته تقسیم میشوند در دسته اول کسب و کارها از این خدمات برای دریافت هزینه نصب برنامهها استفاده میکند. این بستهها اشکالاتی دارد و این اشکالات به برخورد اپراتورها با کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات برمیگردد چرا که این اپراتورها به صورت انحصاری برخورد میکنند و به هر کسب و کاری که دوست داشته باشند خدمات ارائه میدهند و البته این موضوع پلی شده تا اپراتورها از فعالین عرضه مجازی درآمد و سهمخواهی کنند.
وی گفت: شیوهای به اسم دایرکت دبیت آمده که با همکاری بانک مرکزی میتوان به صورت مستقیم هزینه نصب برنامهها را پرداخت کند.
وزیر ارتباطات در ادامه بیان کرد: دسته دوم از این خدمات به جمعآوری اعانات نظیر کمک به بازسازی صحن حضرت زهرا (س) یا زلزلهزدگان و یا جمعآوری صدقات بازمیگردد که با این ها اگر ساماندهی ضوابطی داشته باشند مشکلی نداریم.
وی در ادامه بیان کرد: بخش سوم کلاهبردارانی هستند که با شیوههایی نظیر اغواگری از مردم سودجویی میکنند و مردم آگاه نیستند که چه کلاهی این افراد بر سرشان میگذارند. کلاهبرداران به بهانه سفر زیارتی، اینترنت رایگان و امر خیر پول جمعآوری میکنند و این پولها برای مواردی مصرف میشود که عفت عمومی را به هم میزند.
وی ادامه داد: اگر به دنبال پیدا کردن ناهنجاری در فضای مجازی هستید بدانید که این ناهنجاری به خاطر وجود پول بوجود میآید. پرونده قضایی برای شرکتی که با دستکاری اطلاعات تمامی مردم را الزاما عضو خدمات ارزش افزوده خود کرده بود تشکیل شد اما فقط این شرکت نیست و دامنه کلاهبرداریها گسترده است. تا جایی که ما 500 اپلیکیشن را شناسایی کردیم که پلیس فتا هزار اپلیکیشن را شناسایی کرد که محتوای غیراخلاقی منتشر میکردند. این افراد دل متدینان و علما را به درد میآوردند و دوقطبی کاذب در کشور بوجود میآوردند که فضای مجازی ناهنجاری دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما با کسب و کار حلال مشکلی نداریم و از آن دفاع میکنیم.
لازم به ذکر است، مخاطبان در سامانه فارس من سوژهای را برای پوششدهی اینترنت در مسیر راهپیمایی نجف به کربلا به ثبت رساندند که این سوژه در این خبر پیگیری شد.
انتهای پیام/