وزیر ارشاد تاکید کرد که امروز واقعیتها پیچیدهتر شده و باید متناسب با شرایط روز فعالیت کرد.
سیدعباس صالحی وزیر ارشاد امروز در دیدار با دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان با اشاره به فضای این انجمنهای در اوایل انقلاب اسلامی ادامه داد: فضای این انجمنها در دبیرستانها و دانشگاهها در دهه اول انقلاب اسلامی به یک شکل بود و ترکیب و فعالیتهای فرهنگی، فکری و سیاسی که در دانشگاهها وجود داشت در دبیرستانها نیز حاکم بود.
وی تاکید کرد: دهه اول انقلاب به گونهای صیانت از خط انقلاب اسلامی بود و دفاع مقدس انرژی دوچندانی به آن داد.انجمنهای اسلامی دانش آموزی دارای ویژگیهایی است که مردمی بودن آن مهمترین ویژگی آن است و با ساختاری از گذشته به دانش آموزان وصل بوده و با نگاه به آینده فعالیت های خود را انجام می دهد.
صالحی اظهار داشت: ظرفیتهای بسیاری در این انجمنها وجود دارد و در حوزه دانش آموزی اتفاقات خوبی رخ داده که میتوان از آن در زمینههای مختلف بهره گرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به حضور نسل جدید در فضای مجازی و چگونگی تعامل این نسل با آن، گفت: نسل امروز در فضای مجازی بومی هستند و نسل گذشته مهاجران به این فضا محسوب میشوند و ما به عنوان برنامهریزان باید بدانیم در سیاستگذاریهای خود چگونه با این موضوع برخورد و تعامل داشته باشیم و زیست بوم آنها را در این فضا به خوبی درک کنیم و با آن ارتباط برقرار کنیم.
عضو کابینه دولت دوازدهم تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که امروز با آن مواجه هستیم پیامدها و تغییرات زندگی امروز است که نباید نسبت به آن بیتفاوت بود و تغییراتی که در نهاد خانواده، تعداد جمعیت فرزندان، شاغل بودن همزمان مادردان و پدران و ... از جمله این تغییرات نسبت به خانواده در گذشته است.
صالحی ادامه داد: انجمنهای اسلامی دانشآموزی در انجام فعالیتها و اقدامات خود باید نقطه تمرکز و اینکه چه کسانی را میخواهد پوشش دهد را در نظر بگیرد به این معنا که آیا میخواهد اقلیتی را پوشش دهد و یا در نظر دارد با نگاه فراگیر به صورت اکثریت گرایانه حرکت کند.
وی با اشاره به اینکه مخاطبان این انجمنها کودکان و نوجوانان هستند، افزود: جام باشگاههای کتابخوانی که از سوی وزارت ارشاد برگزار میشود میتواند یکی از خطهای ارتباطی بین این وزارتخانه و انجمن اسلامی دانشآموزی باشد.
وزیر ارشاد با اشاره به دیگر فعالیتهای این وزارتخانه گفت: در حوزه پژوهش و قرآن نیز میتوان به ترتیب با پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور همکاریهای مشترک داشت.
ابتدای این دیدار دبیرکل اتحادیه اسلامی انجمنهای دانشآموزی گزارشی از روند اقدامات و فعالیتهای این انجمن در سراسر کشور ارائه داد.
حسین تاریخی گفت: یکی از اقداماتی که در انجمن صورت می گیرد ایجاد زمینه های آشنایی دانش آموزان با فضای مجازی و استفاده صحیح از آن است. برنامه تریبون آزاد یکی دیگر از این اقدامات است که از این طریق دانش آموزان پرسش وسوالات اساسی خود را مطرح می کنند که مجموعه ای از سوالات آنها در قالب یک کتاب منتشر شده است.
تاریخی ادامه داد: در این انجمنها تلاش شده تا به گونه ای رفتار شود تا دانش آموز مدرسه را به عنوان سنگر خود بداند زیرا معتقدیم انجمن های اسلامی دانش آموزی سنگر فکری و فرهنگی در مدارس به شمار می آید.
وی در عین حال تاکید کرد: ضروری است ماهیت فکری و اندیشه ای انجمن های اسلامی دانش آموزی در مدارس تقویت شود.
تاریخی در ادامه گفت: این اتحادیه را مجهر به فناوری کرده ایم و در حوزه اطلاعات و آمار از پشتوانه محکم برخوردار هستیم به این معنا که در گزارش های خود بتوانیم به این اطلاعات استناد کنیم زیرا معتقدیم نباید گزارش ها صبغه گزارشسازی داشته باشد و لازم است قابل استناد باشند. در این اتحادیه سامانههایی را نیز راهاندازی کردهایم که از آن جمله میتوان به سامانه اطلاعات آمار(شهید باقری) و سامانه عقیق (ثبت مجموعه فعالیتهای انجمنهای اسلامی دانشآموزی سراسر کشور) اشاره کرد.
دبیرکل انجمنهای اسلامی دانش آموزی در پایان گفت: این انجمن آمادگی همکاری فرهنگی با وزارتارشاد را دارد که بر اساس شاخصهای فرهنگی بازخورد آن را در فضای دانش آموزی می توان انجام داد.
در بخش دیگری از این دیدار برخی مدیران انجمنهای اسلامی دانشآموزی گزارشی از مجموعه فعالیتهای خود ارائه کردند.