به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلیمیل، شکوفههای جلبکهای سمی به لطف تغییر آب و هوا در طی ۳۰ سال گذشته شدیدتر شدهاند.
وقتی تعداد سلولهای جلبکها بسرعت افزایش یافته و به تراکمی میرسد که با چشم غیر مسلح قابل رویت باشد در واقع شکوفایی جلبکی اتفاق افتاده است.
در این مطالعه ۷۱ دریاچه بزرگ در ۳۳ کشور جهان در شش قاره مختلف مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مشخص شد، با کوچکترین افزایش گرما رشد این شکوفههای جلبکی افزایش مییابد.
محققان دریافتهاند که این پدیده آبزی در طی ۳۰ سال گذشته مکرر و شدیدتر شده است و آنهایی که افزایش نه چندانی در حرارت داشتهاند، از این پدیده در امان بودهاند.
این یافتهها در موسسه علمی کارنگی انجام شده و طی آن از دادههای ناسا و ماهواره تحقیق زمین شناسی دو دهه گذشته استفاده شده است.
این ماهواره بین سالهای ۱۹۸۴ تا ۲۰۱۳ سطح سیاره را کنترل کرد تا روند طولانی مدت شکوفههای جلبک تابستانی را در ۷۱ دریاچه بزرگ در ۳۳ کشور در شش قاره مختلف نشان دهد.
شکوفههای جلبکهای سمی از این جهت که دارای سموم مضر برای سلامت انسان و محیط زیست هستند، خطرناکاند و افزایش گرمای جهانی به رشد آنها دامن زده است.
انتهای پیام/