تجربه موفق ایران در زمینه پیشگیری و کنترل کمبود «ید»

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: ایران دستاوردها و تجارب زیادی طی ۳۰ سال گذشته درباره اجرای این برنامه دارد که می‌تواند توسط کشورهایی که هنوز با مشکل کمبود ید دست به گریبانند، الگوبرداری شود و این کشورها خواهان انتقال تجارب ایران در این زمینه هستند. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: کشورهای حاضر در اجلاس منطقه ای سازمان بهداشت جهانی خواستار الگوبرداری از برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ید (IDD) هستند که با موفقیت در ایران اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه برگزاری شصت و ششمین اجلاس امرو در ایران به کشورهای منطقه این فرصت را می دهد که قابلیت ها و توانمندی هایی را که در حوزه سلامت ایران وجود دارد را ببینند، بیان داشت: اینکه ایران میزبان شصت و ششمین اجلاس کشورهای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی شده یک فرصت مغتنمی  است که این کشورها با دستاوردها و موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت آشنا شوند.

وی افزود: در این اجلاس دبیرکل سازمان‌جهانی بهداشت بازدیدهایی از واحدهای بهداشتی درمانی، مراکز جامع خدمات سلامت و پایگاه‌ها و خانه های بهداشت داشت که خیلی باعث افتخار است و برنامه‌هایی که کشورمان به ویژه بعد از طرح تحول در حال اجرای آنهاست و به مردم ارائه می کند از جمله دو خدمت جدید تغذیه و روان به عنوان یک الگوی بی نظیر خیلی مورد توجه ایشان قرار گرفت. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه تصریح کرد: این امر نشان‌دهنده اینست که ایران در حیطه مراقبت‌های اولیه بهداشتی با برنامه‌هایی که طراحی کرده است به عنوان یک الگو در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی شناخته شده است.

وی خاطرنشان کرد: در این اجلاس کارشناسان سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در حاشیه برنامه ها این درخواست را از ایران داشتند که در حیطه های مختلف سلامت از جمله تغذیه به کشورهای دیگر این‌منطقه که با مشکلاتی مواجه هستند کمک کند که این هم یک افتخاری برای کشور ماست.

عبداللهی گفت: کارشناسان تغذیه حاضر در اجلاس رسماً از ما خواسته‌اند که برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ید (IDD) را به عنوان یک الگو به آنها ارائه کنیم و به کشورهایی که هنوز در این زمینه مشکل جدی دارند، در این راستا کمک کنیم. 

وی افزود: ایران دستاوردها و تجارب زیادی ظرف ۳۰ سال گذشته در این زمینه کسب کرده است که این تجارب می تواند به عنوان الگو درسایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد. 

عبداللهی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در این اجلاس مطرح شد بحث تغذیه است که به عنوان یکی از اولویت هایی که باید در جهان مورد توجه کشورها قرار گیرد و سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان یک استراتژی اصلی خود مطرح کرده است، مورد توجه قرار گرفت. 

وی در پایان ابراز داشت: با توجه به اینکه تغذیه و غذای سالم اصل دوم در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی است، این مساله در حیطه بیماری های غیرواگیر بسیار مورد توجه قرار گرفت زیرا تغذیه یکی از فاکتورهای اصلی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر شناخته شده است. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی