به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مهرداد کاظمزاده عطوفی معاون دانشکده سلامت علوم رفتاری در نشست خبری با اشاره به تفاوت نشاط اجتماعی و شادی اظهار داشت: نشاط اجتماعی برخلاف تصور عامه شادی زودگذر نیست.
وی با اشاره به عوامل موثر در ایجاد نشاط در جامعه خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین عوامل در اینجا نشاط در جامعه عدالت اجتماعی است و باید همگان تلاش کنند تا عدالت اجتماعی ایجاد شود.
معاون دانشکده سلامت علوم رفتاری با بیان اینکه هرچقدر جامعه به لحاظ اقتصادی و اجتماعی عادیپذیرتر باشد امید در آن بیشتر آسیب میبیند گفت: دلیل اینکه بعضی از افراد به خودکشی فکر میکنند این است که فرد در نقطهای به بنبست میرسد و توانایی رویارویی با آن را ندارد.
وی با اشاره به اهمیت کسب مهارتهای لازم برای مقابله با افکار منفی و گرایش به خودکشی افزود: همه افراد تجربههای ناکامی در زندگی دارند اما مسئولین حوزه سلامت باید آموزشهای مهارت زندگی را به افراد ارائه داده تا آنها توانمند شوند.
کاظمزاده با تاکید بر نقش مدیریت هیجانات منفی در افراد در جلوگیری از بروز افسردگی یادآور شد: خودکشی تجربه خشمی است که به لحاظ رفتاری روی خود فرد اجرا میشود.
سیدکاظم ملکوتی روانپزشک و رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی با اشاره به آمار خودکشی در ایران اظهار داشت: در استانهای غربی مانند ایلام، کرمانشاه، لرستان درصد خودکشی بیشتر است.
وی با بیان اینکه میانگین جهانی میزان خودکشی در جهان 11.5 نفر در 100 هزار نفر است بیان داشت: کسانی که اقدام به خودکشی مجدد دارند 9 برابر بیشتر از افراد دیگر فوت میکنند ضمن اینکه در شهرها و استانهایی که از نظر توسعه امکانی نسبت به نقاط دیگر در سطح پایینتری هستند میانگین خودکشی بالاتر است.
ملکوتی با اشاره به نقش مهم بیکاری در بروز خودکشی در افراد تصریح کرد: بیکاری 6 برابر خطر فوت ناشی از خودکشی را زیادتر میکند.
فاطمه شیرزاد عضو هیات علمی دانشکده علوم رفتاری با اشاره به نقش مهم معنویت در پیشگیری از خودکشی اظهار داشت: دو سوم موارد خودکشی در مبتلایان به اختلالات روانپزشکی اتفاق میافتد؛ در حالی که معنویت باعث کاهش خودکشی است.
وی با اشاره به نقش مهم رسانه ها در آگاهسازی جامعه و جلوگیری از خودکشی خاطرنشان کرد: همبستگی اجتماعی نقش مهمی در کاهش خودکشی دارد و رسانهها یکی از قویترین ابزار در این مسیر هستند.
عضو هیات علمی دانشکده علوم رفتاری با بیان اینکه دین انسانها را ترغیب به زندگی سالم میکند گفت: این موضوع اقدامی در جلوگیری از بروز خودکشی است ضمن اینکه همبستگی اجتماعی باعث کاهش خودکشی شده و معنویت باعث افزایش همبستگی اجتماعی میشود.
وی اضافه کرد: استفاده از منابع و سازوکار معنوی در درمان افسردگی در کنار سایر روشهای درمانی نقش و تاثیر مثبتی به همراه دارد.
انتهای پیام/