معاون توسعه سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان گفت: خون موجود در بند ناف نوزاد که در هنگام تولد دور ریخته میشود با توجه به میزان سلولهای بنیادی که دارا است که ظرفیت درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری را دارد.
اشکان مزدگیر ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دفتر جهاد دانشگاهی استان برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در تمام استانهای کشور فعالیت دارد و بیشاز 120 هزار نمونه خون بند ناف در مراکز رویان ذخیره شده است.
معاون توسعه سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان وابسته به جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه بیش از هزار پزشک در زمینه ذخیره سازی خون بند ناف با مرکز رویان همکاری میکنند گفت: خون موجود در بند ناف نوزاد ظرفیت درمان بیش از 80 نوع بیماری را دارد در واقع برخی از بیماریهای بدخیم از جمله انواع سرطانهای خون، تالاسمی، بیماریهای نقض سیستم ایمنی و... با استفاده از سلولهای بنیادین خون بند ناف قابل درمان است.
وی سلولی که قدرت خود نوزایی و قدرت تمایز و تخصصی شدن به سلولهای مختلف را داشته باشد به عنوان سلول بنیادی تعریف کرد و افزود: برای هر فرد در طول دوران زندگی و در هنگام تولد تنها یک بار فرصت ذخیرهسازی سلولهای بنیادین خون بند ناف وجود دارد.
مزدگیر عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 95 کشور جهان امکان جمعآوری و ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بند ناف را دارند که بانکهای دخیره سازی سلولهای بنیادی خون بند ناف نوزاد را در هنگام تولد به جای دور ریخته شدن ذخیره میکنند تا در آینده برای درمان بیماریهای صعب العلاج برای صاحب نمونه یا سایر بیماران استفاده کنند.
وی با اشاره بر اینکه تا کنون بیش از 40 هزار پیوند خون بند ناف در جهان انجام شده است خاطرنشان کرد: سالانه حدود 3 هزار پیوند جدید به این آمار اضافه میشود از این رو مادرانی که متقاضی ذخیرهسازی خون هستند باید بعد از هفته سی و ششم بارداری به مراکز مستقر در استانها مراجعه کنند.