طبق آمار فائو (سازمان بین المللی غذا)، ارزش اقتصادی ضایعات غذایی در ایران سالانه، تقریبا معادل ۶۰ درصد درآمد نفتی کشور است.
با وجود اختصاص تنها یک درصد جمعیت جهان به ایران ، میزان هدر رفت غذایی در کشور ما به اندازه دو و هفت دهم درصد کل جهان است!
طبق آمار فائو، سازمان بین المللی غذا،آمار سالانه ضایعات غذایی در ایران ، تقریبا معادل ۶۰ درصد درآمد نفتی کشور است.
برطبق این آمار، هدر رفت روزانه غذا در ایران به ازای هر فرد ۱۳۴ کیلو کالری است.
این مقدار برابر با میزان هدر رفت مواد غدایی در ده کشور اروپایی است.
در بخش کشاورزی ،سالانه ۳۵ درصد محصولات تولیدی در کشور،به صورت ضایعات از چرخه مصرف خارج می شود.
بر این اساس از ۱۰۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور ۳۵ میلیون تن در سال دور ریخته میشود.
آب مصرف شده برای تولید این ضایعات ۳/۹ میلیارد متر مکعب است.
این در حالی است که کل آب مصرفی شهر تهران سالانه ۱.۵ میلیارد متر مکعب محاسبه شده است.
طبق برآورد ها، مجموع ضایعات غذایی و کشاورزی ایران، به اندازه سیر کردن جمعیت گرسنه یک کشور ۱۸ میلیون نفری است! کشور های جهان برای صرفه جویی در مواد غذایی راه های مختلفی ابداع کرده اند.
در برخی کشورها فروشگاه های میوه و سبزیجات با ظاهر لک دار و قیمت مناسب ایجادشده که مردم از ان استقبال کرده اند.
برای کاهش این عارضه اجتماعی لازم است ضمن فرهنگ سازی برای مدیریت مصرف،تلاش شود که اسراف به عنوان یک ناهنجاری اجتماعی در کشور معرفی شود.
توجه به ایجاد صنایع تبدیلی در کنار مزارع و باغات و همچنین توسعه دانش بسته بندی برای افزایش دوام محصولات غذایی از اقدامات دیگری است که می تواند از تداوم این روند نگران کننده در کشور کمک کند.