چند راهکار ساده برای کاهش تولید شیرابه زباله

5da7e89d9c94d_5da7e89d9c950
رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران به تشریح اقدامات ساده‌ای که موجب کاهش تولید شیرابه زباله می‌شود پرداخت و گفت: با اتخاذ این روش‌ها زباله‌ها دیرتر بو می‌گیرند چون شیرابه عامل ایجاد بوی نامطبوع است.

 شیرابه‌ها یکی از مسائل مرتبط با دفن پسماند است و به گفته فاطمه اکبرپور رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران تنها در سایت دفن پسماند آرادکوه روزانه ۲۵۰ متر مکعب شیرآبه تولید می‌شود اما با انجام اقدامات ساده‌ای می‌توان از مبدا حجم شیرابه‌ها را کاهش داد.

اکبرپور اظهار کرد: ما با آموزش و تنویر افکار عمومی می‌توانیم تولید رطوبت پسماند را از مبدا کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه کاهش رطوبت پسماند به‌سادگی امکان پذیر است به ذکر مثالی پرداخت و گفت: به جای آنکه تفاله چایی را با آب در سطل زباله برگردانیم،می‌توانیم تفاله را داخل سبد بریزیم تا خشک شود سپس به داخل سطل زباله منتقل کنیم.

اکبرپور با اشاره به رطوبت پوست میوه اظهارکرد: هرچقدر میوه را نازک‌تر پوست بکنیم، رطوبت پوست میوه کمتر می‌شود.

وی افزود: پوست هندوانه حجیم است. اگر پس از مصرف هندوانه سه ساعت پوست آن را کنار سینک ظرفشویی بگذاریم،رطوبت پوست هندوانه بسیار کاهش می‌یابد. علاوه بر آن می‌توانیم پوست این میوه را خرد کنیم. این کار باعث می‌شود هم جای کمتری بگیرد و هم سریع‌تر خشک شود.

رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران با اشاره به ظروف تتراپک گفت: این گونه ظروف برای بسته‌بندی و عرضه مواد لبنی و آب میوه استفاده می‌شود. این ظروف را هنگام مصرف باید تا حد امکان خالی سپس فشرده کنیم تا داخل آن هیچ رطوبتی باقی نماند.

وی درباره ظروف «پت» اظهارکرد: از این ظروف برای عرضه نوشیدنی‌هایی مانند آب معدنی استفاده می‌شود. ما نباید پس از نوشیدن چند جرعه آب معدنی بقیه آن را داخل کیسه زباله بیندازیم‌ حتی اگر قصد نوشیدن بقیه آب را نداریم، می‌توانیم آب را در گلدان خالی سپس ظرف را فشرده کنیم. این کار باعث کاهش حجم پسماند و رطوبت آن می‌شود. بعد بطری داخل سطل زباله بیندازیم.

اکبرپور تاکید کرد: با این روشها زباله دیرتر بو می‌گیرد چون عامل ایجاد بوی نامطبوع زباله، شیرابه است.

برچسب ها:

اجتماعی