«معرفت» برگ تضمینی برای مقبول شدن پیاده‌روی اربعین

به گزارش خبرگزاری فارس، سمیه اکبری فرد محقق علوم دینی و قرآنی در یادداشتی به بررسی پیاده‌روی اربعین و باب معرفت و ارتباط این دو پرداخته و روایاتی را در این زمینه بیان کرده است:

با توجه به اینکه اربعین حسینی را در پیش داریم مهم‌ترین مسأله‌ای که در بزرگداشت اربعین حسینی باید به آن توجه داشته باشیم، مقوله معرفت است. معرفت از مهمترین مقوله‌هایی است که مقبول شدن زیارت اربعین را تضمین می‌کند و زائری که با معرفت تمام به زیارت اربعین برود متوجه این مهم می‌شود که قدم به چه مکان با ارزشی گذاشته است و اینجاست که بایدها و نبایدهای رفتاری در مسأله اربعین بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

روضه و گریه برای سیدالشهداء(ع) در کلام امام خمینی (ره) به عنوان اصل سازندگی و آدمیت و به تبع آن خودشناسی تعبیر شده است؛ به مفهوم ساده‌تر امام اینگونه تعبیر کرده‌اند که گریه و عزاداری برای امام حسین (ع) یک اصل برای آدم‌سازی و زنده ماندن شعائر اسلام است.

آیت الله مجلسی در کتاب خود در باب زیارت به آیه دوازدهم سوره طه اشاره می‌کند که خداوند به حضرت موسی(ع) امر می‌کند که «پا برهنه شو که تو را در وادی مقدس طوی قدم نهاده ایم» و ایشان به این عنوان تأکید می‌کنند که این آیه به لزوم و اکرام روضه‌های مقدسه اشاره دارد، خصوصا در خاک مقدس کربلا که جایگاه مقدسی است و باید با معرفت زیارت کرد.

در عاشورا می‌خوانیم که خداوندا من را نزد خود به واسطه حسین(ع) آبرومند کن؛ سوالی مطرح است که چرا در این زیارت مقدس، امام حسین(ع) مورد وجاهت قرار گرفته است در حالی که کل ائمه نور واحد هستند در پاسخ به این سوال باید تصریح کنم که جایگاه امام حسین(ع) به خاطر مصیبت اعظم که به آن مبتلا شده‌اند، جایگاه رفیع و کشتی نجات تعبیر و تفسیرند.

«بی گمان برای حسین(ع) در دل‌های مومنان معرفتی نهفته است» و این حدیثی از پیامبر اکرم(ص) است که در باب معرفت مؤمنین و جایگاه امام حسین (ع) اشاره داشته است؛ با توجه به اینکه اربعین حسینی را در پیش داریم باید به این مطلب مهم اشاره کنم که همانطور که تأکید شد مهم‌ترین مسئله‌ای که باید در اربعین حسینی به آن اهتمام بورزیم مقوله معرفت است.

هر چند که پیاده‌روی برای امام، خود معرفتی است که حاصل شده است و ثواب بسیار زیادی هم برای آن در نظر گرفته شده است اما اگر این پیاده‌روی خدای ناکرده همراه با معرفت و شناخت امام نباشد ارزش زیارت اربعین، محلی از اعراب ندارد.

روایت داریم که ارزش زیارت امام تا آنجایی مطرح شده است که مایه دینداری است و بی‌توجهی به زیارت او مایه کاستی دین است. بنابراین اگر می‌خواهیم در وادی بهشت به درجات بالا برسیم چه خوب و نیکو است که زیارت امام حسین(ع) را در همین دنیا با معرفت و شناخت انجام دهیم و اربعین حسینی بهترین زمانی است که این راه وصل به جنت الهی انجام شود. 

هر ساله به تعداد زائرین امام حسین (ع) در روز اربعین اضافه می‌شود و این نشان از آن دارد که معرفت مردم نسبت به ارزش اربعین حسینی بسیار بالا رفته است و با توجه به تحولات اخیر در منطقه اما باز شاهد ثبت‌نام‌های چند میلیونی فقط از سمت کشور خودمان هستیم و این نشان از آن دارد که مردم چه پیر چه جوان با اربعین حسینی خو گرفته‌اند که اگر هر ساله به این تجمع ملحق نشوند انگار کم و کاستی دارند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی