یک روانشناس گفت: در حوزههای مختلفی از تربیت، موفق بودهایم اما به نظر میرسد در عرصه تربیت کودکانی شاد، موفقیت چشمگیری نداشتهایم.
ابووالقاسم پیاده کوهسار روانشناس و مشاور، درباره تربیت کودک شاد اظهار کرد: توجه به سخنان و دغدغههای والدین در موقعیتهای مختلف نشان میدهد که آنان همواره فرزندان خود را به چیزهایی سفارش میکنند که خود از آنها محروم بودند و حسرت داشتنشان را خوردهاند.
کوهسار بیان کرد: ما در حوزههای مختلفی از تربیت موفق بودیم، اما به نظر میرسد در عرصه شادی، موفقیت چشمگیری نداشتیم؛ بچههای ما معمولا شاد به نظر نمیرسند، دائما غُر میزنند (نق نق میکنند)، همواره در پی خریدن یک چیز جدید هستند تا لحظاتی سرگرم شوند، خیلی زود ناراحت و عصبی میشوند و گاهی افسرده به نظر میرسند.
این روانشناس با بیان اینکه گام اول در تربیت کودک شاد آن است که خود اهل شادی و نشاط باشید، افزود: شما به عنوان پدر و مادر حق دارید شاد باشید و اگر جزء آن دسته از پدر و مادرهایی هستید که در وظایفشان غرق شدهاند، بدانید که وظیفه دارید شاد باشید و نباید فقط تصویر یک دستگاه خودپرداز، ماشین لباسشویی یا ظرفشویی، گاز خوراک پزی و یا هر چیز دیگری را در ذهن بچههایتان زنده کنید.
وی با اشاره به اینکه داشتن روابط اجتماعی سالم و صمیمی کمک فراوانی به شادکامی و خشنودی کودکان میکند، اضافه کرد: تحقیقات نشان میدهد کودکانی که روابط اجتماعی خوبی دارند از سطح سلامت جسمی و روحی بالایی برخوردار هستند و عملکرد تحصیلی بهتری دارند و شادتر به نظر میرسند.
کوهسار با تأکید بر اینکه در فرزندانتان عادتهای شادمانی ایجاد کنید، ادامه داد: شادی میتواند یک عادت شود و همان طور که سبک غذاخوردن و غذاهایی که یک فرد میخورد، متأثر از تربیت و محیط خانواده و عادتهای ایجاده شده در وی است، رفتارهای شاد و شادی آفرین هم میتوانند آموخته و در تمامی طول عمر یک فرد تکرار شوند.
این روانشناس تصریح کرد: وقت بیشتری را به بازی با کودکتان اختصاص دهید، چراکه داشتن اوقات فراغت بیشتر و زمان بازی طولانی تر، کمک فراوانی به تمرکز و قوای ذهنی کودکان میکند، این در حالی است که امروزه کودکان زمانی زیادی را به تماشای تلویزیون یا بازی با کامپیوتر و گوشیهای هوشمند صرف میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ورزش به صورت خانوادگی، نقش زیادی در ایجاد شادی در افراد دارد و فرقی نمیکند که به یک پیادهروی شبانه بروید یا در خانه ورزش کنید؛ مهم این است که این کار را در کنار دیگر اعضای خانواده انجام دهید.