نذری که در موکب‌های درمانی ادا می‌شود

خبرگزاری فارس - گروه سلامت: کیلومترها راه رفته بود اما شوق رفتن داشت، پاهایش تاول زده بود اما پا‌به‌پای بقیه قدم برمی‌داشت، به همراه پدر پیرش در این مسیر پای نهاده بود تا شاید بتواند عشق و دادلدگی‌اش به سالار شهیدان را ثابت کند. قدم‌های پدر آهسته‌تر برداشته می‌شد اما بودن پدرش در این مسیر خستگی را از تنش بیرون می‌کرد.

به این فکر می‌کرد که پدرش چقدر آرزوی حضور در پیاده‌روی اربعین و زیارت مرقد اباعبدالله (ع) را داشته و حالا از این خوشحال بود که توانسته پدر را به آرزویش برساند؛ غرق در همین افکار بود که ناگهان خستگی بر پدر غلبه کرد و به زمین افتاد؛.

برای چندلحظه نمی‌دانست باید چه کار کند، خستگی مسیر را فراموش کرد، دستپاچه شده بود، چند نفر از زائران دیگر دورشان جمع شدند، در این همهمه و شلوغی یکی فریاد زد: «موکب درمانی چند قدم جلوتر است»؛ با شنیدن این سخن کمی آرام گرفت، هنوز چند دقیقه‌ای از این ماجرا نگذشته بود که زائری دیگر به سوی موکب شتافت تا پزشکان را مطلع سازد و با کمک مردم، پدر به موکب درمانی منتقل شد.

دقایقی بعد، حال پدر بهتر شده بود و او وقتی متوجه شد که فقط افت فشار بر پدرش غالب شده اتس، خیالش راحت شد و حالا کمی استراحت، او را دوباره آماده پیاده‌روی می‌کرد.

آری حضور پزشکان همیشه باعث دلگرمی است؛ فرقی ندارد که کجا و چه زمانی باشد...

* تنها هدفشان درمان زائران حسینی است

مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی میعادگاه عاشقانی است که با تمام وجود به میدان عشق‌ورزی و خدمت به زائران حسینی پای می‌گذارند؛ عاشقانی از طیف‌های مختلف با تخصص‌های متفاوت.

گروه‌های جهادی پزشکی هرساله در کنار سایر گروه‌های جهادی با برپایی موکب‌های درمانی خدمات بهداشت و درمان را به زائران حسینی ارائه می‌دهند؛ عده‌ای از این پزشکان به همراه خانواده پای در این مسیر می‌گذراند و اعضای خانواده آن‌ها پابه‌پای‌شان به کمک بیماران می‌شتابند.

برایشان فرقی ندارد که از چه قوم و مذهبی به موکب آنها مراجعه کرده باشند، بلکه تنها هدفشان درمان زائران حسینی و برداشتن قدمی در این مسیر است؛ به طوری که وقتی بیماران خارجی نیز درد خود را با آنها درمیان می‌گذارند با روی باز و چهره‌ای شاد به کمک آنها می‌شتابند.

یکی از نکات جالب موکب‌های درمانی، فهم زبان زائران کشورهای مختلف است، زائرانی که خود را از کشورهای پاکستان، هند، آذربایجان و دیگر نقاط جهان به این مکان رسانده‌اند و حالا در این مسیر نیاز به کمک پزشکی پیدا کرده‌اند.

زیبایی‌های این مراسم هر روز بیش از گذشته به تصویر کشیده می‌شود و حضور پزشکان جهادگر نیز بدون اغراق بخشی از این حرکت عظیم است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

*خدمت‌رسانی در 110 موکب درمانی

برای اطلاع از نحوه خدمت‌رسانی و نوع خدمات ارئه شده توسط پزشکان بسیجی با تعدادی از آن‌ها گفت‌وگو کردیم؛ عیسی مالمیر رئیس بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ در این خصوص گفت: سازمان بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای این مراسم 7 موکب درمانی در نظر گرفت که دانشگاه علوم پزشکی ایران در موکب شماره 1120، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سامرا و دانشگاه علوم پزشکی تهران با استقرار مواکبی در نجف و کربلا به زائران خدمت رسانی می‌کنند.

وی گفت: سپاه تهران بزرگ نیز در صحن حضرت علی (ع) به زائران خدمت رسانی کردند؛ تمام این نیروها در قالب تیم‌های پرستاری، پزشکی، علوم آزمایشگاه و داروسازان و کارشناسان بهداشت محیط تشکیل شده بودند علاوه بر این تیم سی نفره از سازمان تامین اجتماعی تهران بزرگ به زائران خدمت‌رسانی کردند.

مالمیر افزود: 110 موکب توسط پزشکان بسیج جامعه پزشکی کشور در این مراسم برپا شد که برای این موکب‌ها به طور متوسط بیش از 2هزار نیروی انسانی اعزام شدند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ گفت: خدمات طب اورژانس، دندانپزشکی، خدمات سطح دو مانند جراحی به صورت محدود به زائران ارائه شد، حضور نیروهای بهداشت نیز در این مراسم با توجه به مباحث بهداشتی قابل توجه بود و در هر موکب چندین پرسنل بهداشت حضور داشتند که آموزش‌هایی را به موکب‌داران ارائه دادند و سلامت آب و غذای ارائه شده را بررسی کردند.

وی با بیان اینکه مراسم اربعین مردمی است اظهار داشت: در حوزه سلامت نقش حاکمیت‌ها به جهت هم‌افزایی و هماهنگی باید مورد توجه قرار گیرد.

مالمیر با بیان اینکه این خدمات به صورت رایگان به تمام زائران اعم از خراجی و ایرانی به زائران ارائه شد، اظهار داشت: تمام پزشکان به صورت داوطلب در این مراسم حضور یافتند و بسیاری از آن‌ها از محل کارشان مرخصی گرفتند تا به زوار خدمت ارائه کنند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ با بیان اینکه در برخی موکب‌ها به صورت محدود خدمات واکسیناسیون به زائران ارائه شد، گفت: بسیاری از زائران عراقی به موکب‌های درمانی ما مراجعه داشتند و پزشکان نیز با روی باز از آنها استقبال کردند.

*درمان روزانه 3هزار مراجعه‌کننده

حضور گروه‌های جهادی و پزشکی تنها به استان تهران محدود نمی‌شود دلدادگان حسینی از هر طیفی و در حد توان، اقدام به برپایی موکب‌هایی برای ارائه خدمات به زائران کردند که در این بین حضور پزشکان سایر استان‌ها نیز چشمگیر بوده است.

مسعود حقی‌لو رئیس بسیج جامعه پزشکی استان زنجان در این خصوص اظهار داشت: از استان ما 68 نفر از همکاران در رشته‌های تخصص، فوق تخصص پرستار و نیروهای فوریت‌های پزشکی در 8 اکیپ درمانی به زائران خدمت رسانی کردند.

وی عنوان کرد: پزشکان گروه طی چند مرحله به کشور عراق اعزام شدند که اولین گروه دو هفته قبل در این منطقه حضور یافتند.

حقی‌لو با درخصوص آمار افرادی که از این گروه‌ پزشکی خدمت ارایه کردند گفت: روزانه 3 هزار نفر از پزشکان خدمت دریافت کردند و به طور کلی حدود 30هزار زائر توسط مواکب درمانی استان زنجان خدمت دریافت کردند. تا آخرین روز ما مواکب درمانی به زائران خدمت‌رسانی خواهند کرد.

متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به اینکه پزشکان هیچ تفاوتی بین زائران ایران و خارجی از قائل نمی‌شدند، ادامه داد: خوشبختانه ارائه خدمات پزشکی به زائران با موفقیت صورت گرفت و طی بازدیدهایی که از مواکب صورت گرفت زائران از دریافت خدمات رضایت کافی داشتند.

به گزارش فارس، توصیف زیبایی‌های مراسم اربعین در چند سطر نمی‌گنجد و  تنها می‌توان بخشی از این حرکت بزرگ و شگفتی‌های مسیر را بازگو کرد. مراسمی که در آن سالانه میلیون‌ها نفر از سراسر دنیا حاضر می‌شوند و هرکسی از طریقی ارادت و علاقه خود را به سرور و سالار شهیدان نشان دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی