به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، جامعه علمی خواستار همکاری جهانی برای مقابله با چالشهای علمی در نخستین مجمع جهانی توسعه علوم و فناوری شد.
کای رونگن، عضو آکادمی علوم چین (CAS) گفت: با عمل ثابت شده است که توسعه پایدار بشر به طور مستقل توسط هیچ کشور یا سازمانی قابل حل نیست و این توسعه باید با همکاری جهانی حاصل شود.
دانشمندان بیش از ۱۰ کشور و منطقه از جمله چین، ایالات متحده، انگلیس و کانادا ۱۰ چالش برتر علمی که برای توسعه جامعه بشری حیاتی هستند را از میان موضوعات پیشنهادی اعضای هیئت تحریریه جهانی مجلات علمی شناخته شده انتخاب کردند.
موضوعات انتخاب شده عمدتاً بر بهداشت، محیط و انرژی متمرکز بودند تا زندگی سالمتر را توسعه دهند.
چالشهای مربوط به سلامتی شامل پیشگیری و کنترل شیوع گسترده بیماریهای عفونی در حال ظهور، شناسایی تأثیرات تحولات اجتماعی بر سلامت جسمی و روحی افراد، ایجاد پیش بینیهای دقیق و جامع از بیماری های انسانی در آینده و توسعه فناوری های جدید برای تشخیص زودرس و پیش آگاهی است.
سه چالش در مورد محیط زیست نیز همچنان در مرزهای سیارهای ایمن گسترش مییابند، موضوعهای مربوط به محیط زیست به طور مؤثر بر آلودگیهای مرزی هوا، آب، خاک و دستیابی به تصفیه کامل فاضلاب میپردازند.
رونگن تأکید کرد: چالشهای جهانی به راهحلهای جهانی نیاز دارند؛ وی از دانشمندان سراسر دنیا خواست تا با یکدیگر برای برطرف کردن این چالشها و به دنبال راهحلهای علمی به ویژه در مورد آب و هوا، هوا، آب، خاک و دریا همکاری کنند.
انتهای پیام/