به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، غلامحسین شافعی امروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران که با حضور عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، با اشاره به ایجاد آرامش نسبی در بازار ارز گفت: یک تعامل سازنده بین بانک مرکزی و بخش خصوصی ایجاد شده و تشکیل کمیته ارزی اتاق ایران به سمت خوبی در حال حرکت است و این کمیته و بانک مرکزی توانسته است بر وضعیت هیجانی ارز غلبه کند و این موضوع جای تشکر دارد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: برای تحقیق و رسیدن به توسعه، نگاه ما باید به پیشنیازهای توسعه باشد. در اقتصادهای بانکمحور، بانکها قلب تپنده و شریان حرکت اقتصادی هستند، بنابراین باید با تدبیر دقیق و توسعهگرایانه بانکها را به سمت مناسب رهنمون کرد.
وی افزود: کشورهایی که توانستهاند این کار را در جهت تولید به کارگیرند به توسعه رسیدهاند، اما کشورهایی که این اهمیت را درک نکردهاند و اختیارات افسارگسیخته به بانکها و مؤسسات مالی دادهاند، به توفیق نرسیدهاند.
شافعی گفت: نکته حائز اهمیت این است که وضعیت فعلی مالی تناسبی با بخشهای تولیدی ندارد، بلکه باعث فربه شدن بخشهای نامولد شده و زمینه رانت و فساد را به وجود آورده است، البته این موضوع میراثی است که از مدتهای مدید به ما رسیده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: سیستم بانکی به جای اینکه به دنبال تخصیص منابع باشد، به دنبال تأمین منابع است.
وی افزود: در ماده 98 قانون برنامه سوم، اجازه تأمین منابع بانکها به بخش غیردولتی داده شد و اهداف مختلفی داشت که یکی از اهداف آن، ایجاد زمینه رشد و توسعه اقتصادی کشور بود. سؤالی که امروز مطرح است این است که چرا قانونگذاران و کارشناسان به دنبال اهداف بانکهای خصوصی نیستند و اگر به اهداف نرسیدهاند، اصرار به ادامه فعالیت این بانکها به چه دلیل است؟
وی اظهار داشت: در اقتصاد مالی لازم است تأمین مالی بنگاهها از طریق بازار سرمایه انجام شود و وظیفه بانکها تأمین مالی کوتاهمدت بنگاهها است. اگر این درست باشد، آیا بازار سرمایه آنقدر پویا است که بتواند منابع مالی را تأمین کند؟ شناخت ما از بازار سرمایه نشان نمیدهد که بازار سرمایه کشور اکنون بتواند چنین کاری انجام دهد.
ادامه دارد...
انتهای پیام/ب