دغدغه‌های زیست‌محیطی انتقال آب خزر/ مدل سازی وزارت نیرو درباره تاثیرات زیست‌محیطی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،احمد رضا لاهیجان‌زاده در تماس تلفنی با برنامه تیتر امشب که با موضوع انتقال آب خزر به فلات مرکزی پخش شد با اشاره به اینکه گفت: از نظر علمی دغدغه‌هایی که از بابت انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی مطرح می‌شود، مثل سیستم‌های شیرین‌سازی وجود دارد، بنابراین تمام متخصصان فن برای برطرف کردن این دغدغه‌ها اقداماتی را مدنظر قرار می‌دهند.

وی افزود:سازمان محیط‌زیست به این موضوع به عنوان یکی از موضوعات مهم ورود کرده است، یعنی درباره محل تخلیه و محل برداشت آب و تأثیر شوری ورود کرده‌ایم؛ وقتی درباره محل تخلیه صحبت می‌شود باید نقطه‌ای انتخاب شود که مناسب‌ترین نقطه برای تخلیه پساب باشد و کمترین اثر را بر روی سیستم قرار دهد.

لاهیجان زاده اضافه کرد:یکی از روش‌ها، روش مدل‌سازی است که از روش‌های مختلف مدل‌سازی در دنیا استفاده می‌شود. در این خصوص هم وزارت نیرو یک مدل‌سازی برای این کار انجام داده است.  اما هنوز مدل‌سازی مراحل کارشناسی خود را طی می‌کند.

معاون دریایی سازمان محیط زیست خاطر نشان کرد: بحث‌های مفصلی در سازمان محیط زیست صورت گرفته است که آن محدوده‌ای که کمترین اثر را بگذارد و شاخص‌هایی که برای این مدل انتخاب شده است چه شاخص‌هایی باشند که کمترین اثر را داشته باشند. 

وی در خصوص تأثیر شوری نیز گفت: مطالعات اولیه بر این اساس بوده است که در فاصله 200 متری 10 درصد بیشتر این شوری را تغییر ندهد که این اثرگذاری در حال حاضر 1.2 درصد است، بنابراین برای اینکه این تاثیر را به حداقل ممکن برساند از مشاور وزارت نیرو خواستیم که به بیشترین عمق ممکن ورود کند.

به گفته وی، در حال حاضر محیط زیست عمق بالای 30 متر برای تخلیه را انتخاب کرده‌ است و برای این عمق کار کارشناسی در حال انجام است و محلی باید انتخاب شود که جریان‌های دریایی این اثر را به حداقل ممکن برساند.

لاهیجان زاده ادامه داد: برای نهایی کردن محل برداشت آب و تعیین مناسب‌ترین عمق ممکن برای به حداقل رساندن اثراتی که می‌تواند بر روی محیط زیست منطقه داشته باشد مطالعات ادامه دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی