به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمد آقاجانی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم تکریم و معارفه روسای قبلی و فعلی این دانشگاه با اشاره به برنامههای انجام شده در دوران تصدی مدیریتش در این دانشگاه اظهار داشت: در این دانشگاه با تراکم نیروی انسانی رو به رو بودیم، ضمن اینکه پایین بودن بهرهوری در منابع انسانی، فیزیکی و مالی چشمگیر بود و 1300 میلیارد تومان بدهی، دانشگاه را زمینگیر کرده بود.
وی ادامه داد: افت آموزشی علمی دانشگاه در مقایسه با دانشگاههای مشابه و حتی دانشگاههای تیپ 2 وجود داشت، ضمن اینکه 12 دانشکده و 14 هزار دانشجو این دانشگاه فاقد پردیس مرکزی بودند.
آقاجانی افزود: در طی سه دهه فعالیت این دانشگاه نتوانسته بودیم یک بیمارستان جدید دانشگاهی در آن بسازیم و بیمارستانهای دیگر نیز فرسوده و قدیمی است.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ضعف مدیریت بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه به دلیل فقدان نظام اطلاعاتی و سنتی گفت: اصلاح ساختار منابع انسانی، مالی، فیزیکی و بهبود فرایندهای آموزشی در دستورکار قرار گرفت.
وی از طراحی و اجرای سیستم مدیریت هوشمند بیمارستانی در بیمارستانهای تحت پوشش این بیمارستان خبر داد و گفت: در این سیستم تمام اطلاعات بیماران و فعالیتهای پزشکی در هر لحظه قابل کنترل است و پرونده الکترونیک بیماران تکمیل شده و کلیه مراحل درمانی به صورت آنلاین در دانشگاه قابل مشاهده است.
آقاجانی با تاکید بر اینکه این مدل اطلاعات پزشکی و مدیریتی ارائه شده در این دانشگاه تاکنون در کشور اجرا نشده است، گفت: 14 دانشگاه علوم پزشکی دیگر منتظر استقرار این سیستم هستند.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شاخصهای دیگر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دوران تصدی خود خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط سخت اقتصادی، بهبود 21 درصدی اقتصاد بیمارستانها به همراه کاهش 15 درصدی هزینههای داروها و لوازم تجهیزات پزشکی از دستاوردهای خوب این دانشگاه بوده است.
وی افزود: در طول 25 ماه فعالیت به طور متوسط 25 مرحله کارانه به پزشکان و پرستاران پرداخت شده است، ضمن اینکه از ستاد تا محیط دانشکده و بیمارستان در هزینهها صرفهجویی شده است.
آقاجانی با بیان اینکه بدهی این دانشگاه از 1300 میلیارد تومان به 800 میلیارد تومان رسیده است، گفت: برای توسعه دانشگاه اقدام به خرید شهرکی به مساحت 44 هکتار از وزارت دفاع در میدان نوبنیاد کردهایم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: 300 میلیارد تومان برای پرداخت اولین قسط این مجموعه از بانک وام گرفته شده و در حساب دستنخوردهای آماده پرداخت به وزارت دفاع است، ضمن اینکه ستاد مرکزی دانشگاه در این مجموعه مستقر میشود.
وی افزود: در این مجموعه بیمارستان هزار تختخوابی ساخته میشود که اعتبار آن را شورای اقتصاد تصویب کرده است، ضمن اینکه پروژه 700 تختخوابی بیمارستان شهدای تجریش نیز با پیشرفت 75 درصدی در حال انجام است و به عنوان اولین بیمارستان جامع دانشگاهی سال دیگر به بهرهبرداری میرسد.
زالی بیان داشت: زمینی به مساحت 4 هکتار در مجاورت اتوبان شهید بابایی برای توسعه دانشگاه از سازمان زمین شهری خریداری شده ضمن اینکه توانستهایم بودجه عمرانی این دانشگاه را امسال 4 برابر کنیم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اقدامات دیگر مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ابراز داشت: یکی از مشکلات بیمارستانهای دانشگاهی نداشتن آزمایشگاه پیشرفته است. برنامهای طراحی شد تا تمام آزمایشگاهها با تکنولوژی رباتیک فعالیت کنند. در نتیجه ساختمانی در حال ساخت است و تا پایان سال افتتاح خواهد شد و ما به قطب پیشرفته آزمایشگاهی تبدیل میشویم.
وی با اشاره به برنامههای آموزش پزشکی در این دانشگاه گفت: به دلایل مختلف شاهد افت آموزشی پزشکی در این دانشگاه بودهایم، لذا نقشه تمایز دانشگاه برای نخستین بار ترسیم شده و نیز نقشه جذب هیات علمی نیز تهیه شده است.
آقاجانی با بیان اینکه بیش از 300 نفر عضو هیات علمی جوان به دانشگاه اضافه شده است، گفت: در آزمون برد تخصصی سال جاری نه تنها از زیر خط متوسط کشور خارج شدهایم، بلکه 21 درصد نیز رشد داشتهایم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از رشد 36.5 درصدی کمی در تولیدات علمی و رشد 41.5 درصدی کیفی خبر داد و گفت: به سرانه سه مقاله به ازای هر عضو هیات علمی رسیدهایم، ضمن اینکه رشد 30 درصدی در ایجاد شرکتهای دانشبنیان داشتهایم و با دو دانشگاه صنعتی نیز قرارداد همکاری داریم.
انتهای پیام/