به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، علیرضا جهانگیری فرد، فلوشیپ بیهوشی قلب و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آستانه برگزاری دومین کنگره بینالمللی بیهوشی قلب که در روزهای ۱۳ تا ۱۵ آذرماه سال جاری برگزار میشود، اظهار داشت: جراحی قلب و بیهوشی در همه سنین امکان پذیر است؛ چرا که برخی از افراد به صورت مادرزادی دچار مشکل قلبی هستند و بلافاصله پس از تولد باید جراحی شوند.
وی ادامه داد: در برخی از افراد نیز این مسئله در سنین ۱ تا ۴ سالگی بسته به نوع بیماری و مشکل انجام میشود و حتی برخی از بیماریهای مادرزادی قلب در سنین بزرگسالی شناخته شده و آن زمان نسبت به درمان و جراحی آن اقدام خواهد شد.
رئیس انجمن بیهوشی قلب ایران افزود: جراحی قلب و بیهوشی در سالمندان و افراد بالای ۸۰ سال نیز انجام میگیرد که البته بستگی به شرایط فرد و نوع بیماری داشته و این مسئله در افراد مختلف متفاوت است.
جهانگیری فرد درباره اینکه گفته میشود داروهای بیهوشی چینی به بازار آمده و سبب بروز مشکلاتی برای بیماران شده است، گفت: این مسئله صحت ندارد و تنها یک تصور اشتباه است؛ البته کیفیت داروهای بیهوشی با یکدیگر متفاوت بوده ولی همه داروهایی که در این زمینه در کشور استفاده میشود استانداردهای لازم را دارا است و جای نگرانی در این زمینه نیست.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه شرایط شناخته شده میتواند به آسیب مغزی بیمار حین بیهوشی قلب منجر شوند که در جراحی قلب مشکل آسیب مغزی بیشتر امکان وقوع دارد؛ چرا که به دلیل خارج شدن خون و قرار گرفتن آنها بر روی پمپ قلبی_ ریوی احتمال میکرو آمبولی و آمبولی پلاک خون وجود دارد که این مساله میتواند سبب بیدار نشدن بیمار پس از بیهوشی، مشکلات عصبی و یا حتی مرگ مغزی و کما شود.
رئیس دومین کنگره بین المللی بیهوشی قلب ایران ادامه داد: آمار مرگ و میر بیماران نیاز به بیهوشی قلب در دنیا کمتر از یک درصد است که کشور ما نیز آمار متفاوتی در این زمینه ندارد.
جهانگیری فرد در باره هزینههای داروهای بیهوشی، اظهار داشت: با اجرای طرح تحول سلامت در حال حاضر مشکل مالی برای بیماران جهت تامین و تهیه دارو وجود ندارد و کمبود دارویی چندانی نیست؛ البته ممکن است برخی داروها با تاخیر به کشور وارد شود که مدیریت لازم در این زمینه توسط وزارت بهداشت صورت گرفته است.
وی بیان داشت:استفاده از ابزارهای پیشرفته حائز اهمیت است و تحریم و گرانیها سبب شده که مراکز درمانی کمتر جهت خرید این دستگاهها استقبال نشان دهند و این مسئله میتواند کیفیت خدمات ارائه شده را کمتر کرده و برای بیماران آسیب زا باشد .
رئیس دومین کنگره بین المللی بیهوشی قلب ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر همه مراکز جراحی قلب کشور دارای فلوشیپ بیهوشی قلب هستند، گفت: اعمال جراحی قلب بسیار پیچیده بوده و بیهوشی آن نیز متفاوت از جراحیهای عادی محسوب میشود و به میزان قابل توجهی با سایر بیهوشی ها تفاوت دارد؛ چرا که حمایت قلبی و ارگانهای مختلف در این نوع جراحی متفاوت بوده که باید برای بیمار اقدامات پیشرفته بیهوشی انجام گیرد.
جهانگیری فرد درباره اینکه بیماران در خصوص انجام بیهوشی قلب چقدر میتوانند اطمینان خاطر داشته باشند، گفت: کشور ایران در این زمینه در میان کشورهای منطقه پیشرو است و موفقیتهای زیادی حاصل شده و با کشورهای پیشرفته به جلو میرود.
وی اضافه کرد: خوشبختانه امروزه با تکنولوژی و دانش جدید، خطرات بیهوشی قلب به شدت کاهش یافته و عوارض نیز بسیار اندک شده است؛ البته گاهی مواقع ممکن است عوارضی در برخی از بیماران با شرایط خاص ایجاد شود که همین میزان نیز قابل درمان است.
رئیس دومین کنگره بین المللی بیهوشی قلب ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایران در زمینه پیوند از جمله پیوند قلب موفقیتهای بزرگ و پیشرفت های چشمگیری داشته و از پیشگامان این خدمت در منطقه است.
انتهای پیام/