چگونه از زندگی احساس «رضایت» داشته باشیم؟

رئوفه قیومی، روان‌پزشک در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که «چرا برخی افراد علیرغم داشتن زندگی معمولی احساس رضایت داشته و در مقابل برخی دیگر با داشتن امکانات و توان مالی فراوان  از زندگی احساس رضایت ندارند؟»، اظهار داشت: احساس رضایت و نشاط داشتن چیزی متفاوت از داشته‌ها و نداشته‌های انسان است.

وی ادامه داد: احساس رضایت و نشاط یک احساس اصیل، پایدار و درونی است که باید انسان‌ها برای خود ایجاد کنند. 

* احساس رضایت یک تصمیم فردی است

این روان‌پزشک در توضیح این موضوع، یادآور شد: احساس رضایت یعنی همه چیز بستگی به محیط ندارد، بلکه مسائل ژنتیکی و شخصیتی نیزدر آن نقش دارند. به نظر می‌رسد اینکه چقدر دلمان می‌خواهد از زندگی‌مان رضایت داشته باشیم، این یک تصمیم است که افراد باید بگیرند؛ ضمن اینکه باید یکسری مهارت‌های لازم را فرا گیرند.

قیومی با تأکید بر نقش مهم مهارت آموزی در موضوع برقرای ارتباط با دیگران،گفت:کسانی که ارتباط خوبی با دیگران برقرار می‌کنند، می‌توانند یک شبکه اجتماعی و حمایتی خوبی در اطراف خود داشته باشند و این موضوع باعث موفقیت شغلی و خانوادگی می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر افراد بتوانند هیجانات خود را درست مدیریت کنند، بسیار مفید خواهد بود، خاطرنشان کرد:‌ اشکالی که اکنون در سطح جامعه مشاهده می‌کنیم این است که احساس می‌شود هیجانات خیلی کنترل نمی‌شود و مردم خیلی سریع عصبانی شده و خیلی سریع نیز احساس خوشحالی می‌کنند.

*ابهام در مسائل اجتماعی و اقتصادی عامل ایجاد استرس

این روان‌پزشک متذکر شد:‌ در واقع مدیریت هیجان و استرس بسیار مهم است؛ چیزی که اکنون رضایتمندی را بسیار کم می‌کند و در عین حالی که مردم بسیاری از امکانات را دارند،‌ دچار استرس هستند؛ به این به خاطر است که در جامعه در خصوص مسائل اقتصادی و اجتماعی دچار ابهام هستیم و این موضوع ایجاد استرس می‌کند.

قیومی ابراز داشت: بسیاری از مردم مدیریت کردن استرس را نمی‌دانند و راهکارهای مدیریت استرس به آنها آموزش داده نشده است.

وی در توضیح مدیریت استرس، خاطرنشان کرد: مدیریت استرس یعنی اینکه قدرت داشته باشیم با یکدیگر همدلی کرده و همدیگر را درک کنیم. یکی از مصداق‌هایی که در سطح اجتماعی ایجاد نشاط می‌کند، برخورد افراد با یکدیگر است.

*لبخند زدن و لباس شاد پوشیدن عامل مؤثر در ایجاد ارتباط بهتر

این روان‌پزشک با اشاره به راهکارهای ایجاد نشاط فردی، افزود:‌ به افراد توصیه می‌کنیم در ارتباط با یکدیگر لبخند به لب داشته و لباسی که می‌پوشند شاد باشد؛ چراکه این موضوع باعث بهتر شدن ارتباطات و احساس نشاط و رضایتمندی می‌شود.

قیومی تاکید کرد:‌ هرچه ما احساس آرامش بیشتری می‌کنیم این باعث می‌شود آن چیزهایی که به دست نیاورده‌ایم را بتوانیم با استفاده از حس رضایت و آرامش به دست آوریم.

*معنویت عامل سلامت روان

وی با اشاره به نقش مهم معنویت در احساس رضایتمندی و نشاط فردی، بیان داشت: بعد دیگر کم رنگ بودن مسائل معنوی است؛ یعنی با توجه به اینکه معنویت از ابعاد بسیار مهم انسان است، اگر نشاط و آرامش معنوی از راه درست ایجاد شود بر روی سلامت و ارتقاء آن تاثیر زیادی دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی