ملیپوشان والیبال ایران پس از کسب مقام هشتمی در رقابتهای جامجهانی ۲۰۱۹ که به گفته بسیاری از کارشناسان عملکرد ضعیفی به شمار میرود، روز جمعه وارد کشور شدند، اما ایگور کولاکوویچ و دستیارانش همان روز ایران را به مقصد کشورهایشان ترک کردند. در حالی که انتظار میرفت پس از اتمام رقابتهای جامجهانی و با توجه به انتقاد کارشناسان، فدراسیون والیبال نشستی را با حضور اهالی رسانه و سرمربی تیم ملی فراهم کند تا عملکرد تیم ملی مورد بررسی قرار بگیرد. با این وجود چنین اتفاقی رخ نداد تا بار دیگر نبود رئیس و مسئولان کمیتههای مختلف در راس امور این فدراسیون، خودنمایی کند.
بهنام محمودی پیشکسوت و کارشناس والیبال ایران میگوید: "به دلیل عدم ثبات مدیریت در والیبال ایران متاسفانه سیاستگذاری کاملا غلطی برای این مسابقات داشتیم و این نتایج ضعیف کسب شد. در حال حاضر مدیری با تجربه و آشنا به والیبال در فدراسیون حضور ندارد و برنامهها و هدفگذاریها کاملا اشتباه طراحی شده است. یکسال و نیم تا دو سال است که والیبال از سوء مدیریت و مدیریت از راه دور آسیب دیده و کسی هم به فکر این رشته نیست. در حال حاضر والیبال ایران تنها متکی به توانایی بازیکنان است و ساختار منسجمی برای پیشرفت ندارد. اگر برای برنامهریزی جهت حضور در تورنمنتهای امسال از یک فرد متخصص در راس امور و ریاست فدراسیون استفاده میشد، قطعا تیم ملی ایران موفقیتهای زیادی را به دست میآورد و بهتر نتیجه میگرفت. میتوانستیم از نفرات و بازیکنان مختلف برای برطرف ساختن نقاط ضعف تیم استفاده کنیم، کاری که تیمهای دیگر انجام داده و به اهداف و نتایج خوبی هم رسیدند. متاسفانه ما نه به نتیجه خوبی دست یافتیم و نه اهداف خود را محقق ساختیم. تنها بازیکنان خود را والیبال زده و مصدوم کردیم و فشار زیادی به آنها آوردیم."
*کسی پاسخگو نیست
در این فرصت کم باقی مانده تا برگزاری رقابتهای انتخابی المپیک، به دلیل نبود رئیس مشخص در فدراسیون والیبال کسی از برنامههای تیم ملی مطلع نیست و سرپرست جدید هم از پاسخگویی به اهالی رسانه خود داری میکند! اتفاقی که در رابطه آن، میتوان وزارت ورزش و جوانان را به عنوان سیاست گذار اصلی ورزش، مسئول اصلی این شرایط دانست.
با توجه به این شرایط، در حالی که امید میرفت فدراسیون والیبال هر چه سریعتر رئیس خود را بشناسد، همچنان درگیر صندلی بازی سرپرستهای متعدد است تا نگرانیها در مورد آینده آن افزایش یابد. موضوعی که وزارت ورزش و جوانان نیز در اقدامی عجیب نسبت به آن بیتفاوت است و توضیحی هم در مورد تصمیمات اخیر خود ارائه نمیکند.
*بلاتکلیفی فدراسیون و تشدید انتقادها از داورزنی
مورد دیگری که انتخابات فدراسیون والیبال را با حواشی زیادی همراه کرده است، ورود محمدرضا داورزنی به این انتخابات بدون استعفا از سمت خود در وزارت ورزش است که با انتقادات زیادی هم رو به رو شد. یوسفنژاد نماینده مجلس ساری نیز در گفت و گویی در این مورد اظهار کرد: "اگر قرار است داورزنی در انتخابات فدراسیون والیبال شرکت کند، باید از سمت خود در وزارت ورزش که سمتی نظارتی و سیاست گذار است استعفا دهد. در غیر این صورت میتوان گفت اصول و قوانین ورزش زیر سوال میرود. این موضوع که داورزنی هم در وزارت ورزش باشد و هم در والیبال ریاست کند نیز کاملا به دور از اصول عقلی است و نباید چنین اتفاقی رخ دهد."
با توجه به این انتقادات صورت گرفته، امید میرود که وزارت ورزش و جوانان هر چه سریعتر به این شرایط نا مساعد والیبال ورود کند تا با انتخاب رئیس فدراسیون در کمال انصاف و عدالت، آرامش را به جامعه این رشته دانشگاهی و پر طرفدار تزریق کند.
*سقوط موشکی والیبال
والیبال ایران طی در اوایل دهه 90 توسعه مطلوبی را تجربه کرد. کسب نخستین قهرمانی در آسیا و بازیهای آسیایی، کسب مدال برنز قهرمانی بین قارهای ، دستیابی به عنوان چهارمی لیگ جهانی و ششمی قهرمانی جهان از جمله افتخارات والیبال ایران در دهه 90 بود که موجب شد در رسانهها عنوان رشد موشکی به فرآیند توسعه والیبال اطلاق شود. حالا اما طی دو سال گذشته با عدم ثبات مدیریت و حضور چهار مسئول طی 24 ماه، تعطیلی تیم های ملی ب و زیر 23 سال، عدم توفیق والیبال ملی در مسابقات لیگ ملتها و انتخابی المپیک و جام جهانی و حتی عدم تعیین تکلیف لیگ برتر آقایان و بانوان بی جهت نیست که صعود موشکی والیبال جای خود را به سقوط موشکی این رشته داده است.