زیرساخت‌های لازم برای اصلاح بودجه ۹۹ فراهم نشده است/ مجلس در معافیت‌های مالیاتی تجدید نظر کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: زیرساخت‌های لازم برای استقلال بودجه از نفت فراهم نشده است و اصلاح لایحه بودجه در یک فرآیند مدت‌دار باید صورت بگیرد.


مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه مستقل شدن بودجه از نفت برای سال ۹۹ امری نشدنی است، اظهار کرد: زیرساخت‌های لازم برای این موضوع فراهم نشده است و اصلاح لایحه بودجه در یک فرآیند مدت دار باید صورت بگیرد.

او ادامه داد: دولت باید سال گذشته ۳۴ درصد از بهای فروش نفت را به صندوق توسعه ملی واریز می‌کرد که به ناچار برای جبران کمبود‌ها مجلس این اجازه را داد تا دولت ۱۴ درصد کمتر به این صندوق واریز کند؛ دولت همچنین با اجازه سران قوا بخشی دیگر از همان ۲۰ درصد را هم برداشت کرد.

لاهوتی بیان کرد: در حال حاضر حداقل ۵۰ درصد از بودجه کشور به نفت وابسته است و به یک باره نمی‌توان چنین بودجه‌ای را از نفت وابسته کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه دولت سه هزار میلیارد تومان معوقه مالیاتی دارد، تصریح کرد: برای فراهم کردن زیرساخت‌های اصلاح بودجه مجلس و دولت هرکدام باید اموری را انجام دهد؛ مجلس باید وجه مالیات را پررنگ‌تر کرده و در این مسیر به معوقه‌های مالیاتی رسیدگی کند.

او ادامه داد: مجلس می‌تواند در زمینه ایجاد معافیت‌های مالیاتی تجدیدنظر کند که البته معافیت مالیاتی بخش‌های تولیدی یک استثناست؛ همچنین لازم است معوقات مالیاتی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی را برای سال آینده وصول کند.

لاهوتی بیان کرد: مدیریت هزینه‌ها هم از دیگر اموری است که باید برای اصلاح ساختار بودجه مد نظر قرار داده شود؛ برای سال آینده دولت به هر شکل بخشی از تصدی‌های خود را به بخش خصوصی واگذار کند؛ مانند اداره کتابخانه‌های کشور که شهرداری هم می‌تواند متقبل شود یا امور مربوط به تربیت بدنی، نوسازی مدارس و... .

بیشتر بخوانید: اصلاح ساختار بودجه در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ عملیاتی می‌شود/ بودجه سال آینده در مراحل پایانی تدوین

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: دولت باید برای مدیریت هزینه‌ها به تأخیر در اتمام پروژه‌هایی هم که هزینه آور است، توجه کند.

او تأکید کرد: با توجه به این موضوعات مجلس نباید استقلال کامل بودجه از نفت را برای لایحه سال بعد تحمیل کند، در این صورت شرایط اقتصادی بحرانی، بحرانی‌تر می‌شود.

لاهوتی با اشاره به اینکه هزینه‌های جاری دولت هر سال افزایش می‌یابد، گفت: بدنه دولت هر سال بزرگتر شده است؛ برای نمونه سال ۹۶ حدود ۲۵۳، سال ۹۷ حدود ۲۷۶ و سال ۹۸ حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه‌های جاری دولت بوده است، پس هزینه‌های یاد شده به یک باره قابل حذف نیست و برای اصلاح ساختار بودجه زمان لازم است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دولت همسان سازی حقوق‌ها، رتبه بندی معلمان، افزایش حقوق و پرداخت معوقات را در دستور کار خود برای اجرا دارد که استقلال کامل بودجه از نفت را به تعویق می‌اندازد.

او در پایان تأکید کرد: مجلس با آگاهی به این موارد باید به دولت در زمینه کاهش هزینه‌ها و دیگر موضوعات مربوط به بودجه کمک کند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی