مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: در مرحله اول اگر افراد اظهار کنند که توانایی پرداخت دارند دیگر استعلام گرفته نمیشود و افرادی که توانایی پرداخت ندارند در سه دهک اول به صورت رایگان شامل بیمه میشوند.
پرویز رمضانی مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته بیمه سلامت در خصوص روند ثبت نام افراد گفت: این روند در دو مرحله صورت میگیرد، مرحله اول در بازه زمانی شش ماهه به این صورت که خانواده های فاقد پوشش بیمه ای برای برخورداری از بیمه و یارانه درمانی و یارانه بیمه شش ماه فرصت دارند که به آدرس سامانه سازمان بیمه سلامت وارد شده و ثبت نام کنند و وزارت تعاون مکلف است که سطح درامدی خانوارها را تعیین و افراد براساس دهک درامدی خانوار تقسیم بندی شوند و سهم پرداختی آنان و یا سهم حق بیمه تعیین گردد.
وی ادامه داد: در گام نخست اگر افراد اظهار کنند که توانایی پرداخت دارند دیگر استعلام گرفته نمیشود و افرادی که توانایی پرداخت ندارند در سه دهک اول به صورت رایگان شامل بیمه میشوند. امکان ارزیابی وسع فعلا برای شش ماه امکان پذیر است و افرادی که فاقد بیمه یا فاقد توان پرداخت هستند این امکان در این بازه شش ماهه برای آنان فراهم است که به صورت رایگان بیمه و از یارانه دولتی بیمه برخوردار شوند.
مدیرکل بیمه سلامت بوشهر در خصوص رایگان بودن این فرایند خاطرنشان کرد: این امکان به دلیل اجباری بودن تحت پوشش قرار گرفتن افراد جامعه در برنامه توسعه است.
رمضانی همچنین عنوان کرد: گروه دوم شامل ۵۰ % تخفیف در پرداخت حق بیمه و گروه سوم که شامل دهک های بالای اقتصادی یا درامدی جامعه هستند مکلف به پرداخت ۱۰۰% حق بیمه هستند. بانک اطلاعات وزارت تعاون در بازه یکماهه نتیجه ارزیابی را از طریق سامانه پیامکی یا مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان به اطلاع خواهد رساند و افرادی که پس از بازه شش ماهه مراجعه کنند بدون در نظر گرفتن نتیجه وسع با پرداخت ۱۰۰% حق بیمه مواجه میشوند.
این مسئول در خصوص پاسخگویی به اعتراضان در زمان ثبت وسع گفت: مرجع استانی برای پیگیری اعتراضات و همچنین سامانه پیگیری پیش بینی شده است.
مدیرکل بیمه سلامت بوشهر عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند که از این بین بیشترین بیمه شده به بخش بیمه روستایی با ۶۸% درصد کل جمعیت تعلق دارد که این بخش مربوط به مناطق زیر ۲۰ نفر جمعیت بوده با این شرط که تحت پوشش هیچ بیمه ای نباشند، همچنین این فرایند به طور رایگان انجام شده است.
بیشترین و کمترین برخورداری از بیمه سلامت
وی تصریح کرد: بیشترین پوشش بیمه با ۳۱% در شهرستان دشتستان و کمترین بیمه شده در شهرستان های عسلویه و دیلم است.
این مسئول افزود: غیراز بیمه کارکنان دولت و سایر اقشار که نیمی از حق بیمه را پرداخت میکنند سایر بیمه شدگان به صورت رایگان بیمه هستند.
رمضانی خاطرنشان کرد: تا کنون بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی به شکل رایگان بیمه شده اند که طبق رسالت این سازمان اقشار کم درآمد به صورت رایگان بیمه می شوند و چون در سال های قبل امکان ارزیابی وسیع و تعیین میزان درامد قابل تشخیص نبود تمام مراجعین را به صورت رایگان بیمه کردیم.
وی با اشاره به اجرای برنامه ششم توسعه اینگونه بیان کرد: قانون برنامه ششم توسعه ماده ۷۰ صراحتا پوشش بیمه سلامت برای تمام احاد مردم را اجباری کرده و برخورداری حق بیمه از طریق ارزیابی وسع ایجاد میشود.
مدیرکل بیمه سلامت بوشهر در خصوص اهمیت اجرای این برنامه اظهار کرد: نکته مهم در این برنامه یکی اجباری بودن بیمه و دیگری اینکه ما از طریق بررسی و ارزیابی وسع، افراد را تحت پوشش قرار میدهیم.
پرویز رمضانی همچنین از تصویب و ابلاغ آیین نامه وسع توسط هیئت وزیران در روزهای گذشته خبر داد.
تا کنون بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی به شکل رایگان بیمه شده اند که طبق رسالت این سازمان اقشار کم درآمد به صورت رایگان بیمه می شوند و چون در سال های قبل امکان ارزیابی وسیع و تعیین میزان درامد قابل تشخیص نبود تمام مراجعین را به صورت رایگان بیمه کردیم
بیمارستان های دولتی مکلف به پذیرش تمام مراجعه کنندگان هستند
وی در خصوص رفع هم پوشانی بیمه افزود: یکی از اقداماتی که در کاهش هزینه های سازمان در سال ۹۷ صورت پذیرفته رفع هم پوشانی بیمه شدگان است. تا سال گذشته امکان رفع هم پوشانی بیمه شدگان وجود نداشته ولی این امکان از سال گذشته فراهم شده و بیش از ۲۰ هزار بیمه شده شناسایی شده است که بیش از یک دفترچه دارند و در مرحله بعد در این طرح افرادی که دارای دفترچه با پرداخت حق بیمه هستند حفظ شده و دفترچه مازادی که به صورت رایگان و به تبع فرد دیگر دریافت کرده اند حذف می گردد.
مدیرکل بیمه سلامت بوشهر در خصوص پوشش بیمارستان گفت: از ۱۸ بیمارستان استان بوشهر تاکنون ۱۰ بیمارستان به دایره پوششی بیمه سلامت پیوسته اند.
وی همچنین تاکید کرد: تمام بیمارستان های دولتی مکلف به پذیرش تمام مراجعه کنندگان بدون در نظر گرفتن پر شدن سقف سرانه هستند و از ارجاع بیماران به مراکز دیگر خودداری کنند.
ارزیابی کارنامه پزشکان با جلوگیری از تجویز نسخه های تکراری
رمضانی از بررسی و ارزشیابی کارنامه پزشکان خبر داد و تصریح کرد: در طرح دیگر کارنامه فعالیتی پزشکان زیر نظر قرار گرفته است که در صدد رفع میزان مصرف زیاد دارو با جلوگیری از نوشتن و تجویز نسخه های تکراری هستیم.
وی با اشاره به بازرسی مراکز درمانی در شش ماهه نخست سال اینگونه بیان کرد: تعداد ۴۵۳ مرکز فعال درمانی در استان وجود دارد که طی شش ماهه اول سال ۹۸ حدود ۶۰۰ بازدید از این مراکز توسط بازرسان سازمان صورت گرفته است.
این مسئول افزود: تعداد ۶۹ موسسه دارای تخلف بوده که بر اساس ضوابط نظارتی برخورد لازم انجام گرفته است.
اجرای پایلوت طرح خدمات الکترونیکی
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر از اجرای طرح خدمات الکترونیکی و تشکیل پرونده الکترونیک خبرداد و گفت: از اسفند ماه سال گذشته طرح نسخه نویسی الکترونیک در شهرستان گناوه و از تیرماه در دشتی و دیلم به صورت پایلوت شروع شده است.
پرویز رمضانی تصریح کرد: در حال حاضر برای مراجعه به موسسات این شهرستان ها نیاز به ارائه دفترچه نیست و بیمه شده با ارائه کد ملی به مطب مراجعه و سوابق بیمه و تصویر فرد توسط منشی و یا پزشک مشاهده و در لیست انتظار پزشک قرار می گیرد، همچنین امکان تجویز دارو و ازمایشات در نسخ الکترونیک فراهم شده است. در این فرایند بیمه شده با در دست داشتن کد ملی و کد رهگیری پنج رقمی به داروخانه یا پاراکلینیک مراجعه و تحت دریافت خدمات قرار میگیرد. همچنین با این طرح در مواردی که مرکز ارائه دارو تمامی داروهای بیمار را نداشته باشد بیمار میتواند با مراجعه به مرکزی دیگر کسری دارویی خود را دریافت نماید.
کاهش امکان تخلف در طرح نسخه الکترونیک
وی افزود: به طور میانگین تاکنون چهار هزار نسخه الکترونیک تجویز و هزینه های آن پرداخت شده است که از مزایای این طرح کاهش میانگین اقلام دارویی در نسخ، کاهش امکان تخلف، و جلوگیری از اشتباه و خطای خوانش است. همچنین این سامانه دارای قابلیت هشدار در موارد تجویز داروهایی که شامل تداخلات دارویی هستند بوده و از دریافت مجدد داروهای مشابه در بازه زمانی کوتاه جلوگیری می کند.
این مسئول اظهار کرد: از ابتدای مهرماه سال جاری امکان تبادل الکترونیک اسناد بستری برای ۱۰ بیمارستان دولتی آغاز شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر خاطرنشان کرد: به طور میانگین این سازمان ماهانه بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به مراکز تحت پوشش بیمه سلامت پرداخت میکند و در حال حاضر پرداخت های سازمان بیمه سلامت برای مراکز غیر دانشگاه تا تیرماه به صورت قطعی و ۶۰% هزینه های مرداد ماه به صورت علی الحساب پرداخت شده است.