به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران صبح امروز در نشست خبری خود گفت: یکی از نگاههای اصلی به مدیریت شهری موضوع رفت و روب و تمیزی شهر است.
وی ادامه داد: مهمترین چالشهای پیش روی ما ۶ مشکل است که همه اینها با یک راهکار قابل حل است و آن هم کاهش تولید آلودگی است و بهترین روش این است که ابتدا تولید آلودگی متوقف شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: عدم مشارکت مردم در تفکیک از مبدا، ذخیره سازی نامطلوب، زباله گردی، پردازش و دفع، ناوگان انتقال و در نهایت رفت و روب و جمع آوری ۶ مشکل پیش روی ما بود.
علیپور خاطرنشان کرد: در حوزه ذخیره سازی نامطلوب و استفاده از مخازن مکانیزه امروز دیگر این مخازن کارکرد لازم را ندارد و مشکلات خاص خود را پیدا کردهاند که از همین رو قرار است در این حوزه روش جدیدی اتخاذ شود.
وی افزود: اساس کار ما در مدیریت پسماند موضوع کاهش تولید پسماند است که در قالب طرح «کاپ» به اجرا در خواهد آمد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: عوارض و پیامدهای ذخیره سازی نامطلوب نظیر تولید شیرابه، عدم رعایت بهداشت، هزینه های تحمیلی جایگزینی مخازن، هزینههای نگهداشت موضوعات مهمی است.
علیپور گفت: امروزه برخی اظهار نظرهایی در خصوص تغییر مکان آرادکوه می شود که اینها غیر علمی است زیرا ۵۰ سال قبل که این محل انتخاب شده است دو سال کار کارشناسی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: یادمان نرود که دیگران می بایست فاصله خود را با آرادکوه حفظ می کردند و نباید به سمت آرادکوه می آمدند زیرا توسعه هایی که نزدیک آرادکوه شده درست نبوده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران افزود: ۱۰ برنامه کوتاه مدت در حوزه آموزش و فرهنگ سازی با رویکرد اجتناب از تولید و کاهش پسماند در نظر گرفته شده است که تا پایان سال ۹۸ به پایان می رسد.
علیپور اضافه کرد: ساماندهی پسماندها حجیم، سامانه مستقل جمع آوری از ساختمانهای شهرداری، سامانه مستقل جمع آوری از مجتمع های مسکونی بزرگ و شهرک ها، سامانه مستقل جمع آوری از مراکز اموزشی، تسهیل و تسریع در توسعه فعالیت استارت آپها و اصلاح روش واگذاری و بهره برداری از غرفه های بازیافت برخی دیگر از اقدامات پیش روی مدیریت پسماند شهر تهران است.
وی گفت: امروز دیگر شما در آرادکوه اثری از شیشه های بزرگ و تایر و لاستیک و پسماند الکترونیکی نمی بینید و اینها در جای دیگری در حال پردازش است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: به نظر ما امروز اگر پسماندهای حجیم کاهش پیدا کند حداقل هزار تن حجم زباله ما روزانه کاهش پیدا می کند.
علیپور خاطرنشان کرد: پس از اجرای برنامه های پیش رو می شود هزار ایستگاه از مخازن چندکاره داشته باشیم تا در قبال دادن شیشه و پت به افراد بلیط مترو بدهد.
وی افزود: بنا داریم در صورت امکان در ساخت ساختمان های جدید و بلند مرتبه اطاقک پسماند داشته باشیم تا برخی مشکلات ناشی از مخازن کوچک را شاهد نباشیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: ایجاد سیستم mrf می تواند یک اقدام مناسب باشد زیرا در این سیستم پسماند چند منطقه به یک محل منتقل می شود و در آنجا کار تفکیک به صورت حداکثری انجام می شود.
علیپور ادامه داد: در این سیستم پیمانکاری مشخص می شود و در محل مشخص اقدام به تفکیک می کند و باعث می شود تا زباله گردی حذف شده و چیزی که به آرادکوه می رسد ناخالصی کمتری خواهد داشت.
وی افزود: در موضوع بوی فرودگاه باید به این موضوع توجه شود که بیش از ۲۲ کانون بو شناسایی شده است و اینکه ما آرادکوه را تنها عامل بو معرفی کنیم اشتباه است.
علیپور گفت: ۷۵ درصد روزهای سال باد از جهت مخالف به سمت آرادکوه میوزد و سمت فرودگاه نمی رود از سوی دیگر فاصله آرادکوه تا فرودگاه یازده کیلومتر است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران تصریح کرد: ما منکر این نیستیم که هر کجا سایت دفن زباله وجود داشته باشد بوی بد خود را خواهد داشت اما در نزدیکی فرودگاه کشتارگاههای بزرگ، دامداری های بزرگ، کارخانجات لبنی، دو خط فاضلاب و حتی زباله سوزیهای غیر قانونی وجود دارد.
علیپور گفت: به طور کلی سازمان مدیریت پسماند بنا دارد تا شیوه جدیدی از مدیریت پسماند را به اجرا بگذارد که اول مسیر آن کاهش تولید پسماند بوده و در ادامه به نحوه جمع آوری زباله و تغییر تفکیک و پردازش زباله ها می رسد.
انتهای پیام/