برخی اوقات سوختگیها سطحی هستند و میتوان آنها را با طب سنتی رفع کرد اما در مواقعی به دلیل شدت داشتن، نمیتوان درمان کرد و باید فوری به پزشک مربوطه مراجعه کرد.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره درمان سوختگی با طب سنتی اظهار کرد: برخی اوقات سوختگیها سطحی هستند و میتوان آنها را با طب سنتی رفع کرد اما در مواقعی به دلیل شدت داشتن، نمیتوان درمان کرد و باید فوری به پزشک مربوطه مراجعه کرد.
وی در ادامه افزود : افراد در این مواقع میتوانند از ترکیب ژل آلوورا با عسل استفاده کنند؛ به گونهای که این نوع مخلوط را درست کنند و روی قسمتی که سوخته است مالش دهند. به طور کلی مالیدن روغنهایی مثل اسطوخودوس، روغن نارگیل، روغن بنفشه، روغن گل همیشه بهار همراه بابونه، روغن زیتون میتوانند به رفع سوختگی خود کمک کنند.
عظمایی گفت: سوختگی نوعی التهاب پوستی است که گاهی به یک فوریت پزشکی و اورژانسی تبدیل میشود. آتشسوزی یا آتش با مواد آتشزا، برق گرفتگی، قرار گرفتن مواد شیمیایی روی پوست مثل جوهر نمک، پرتودرمانی، آفتابسوختگی به درمانهای اورژانسی نیاز خواهد داشت.
وی یادآور شد: انواع سوختگی وجود دارد که نوع اول آن در سطح پوست ایجاد و موجب قرمزی و التهاب میشود. نوع دوم آن در زیر پوست موجب سفیدی خواهد شد و نوع سوم آن رنگ قهوهای پیدا میکند و به بافتهای زیری پوست آسیب میرساند. گل پرک با ختمی برای قسمت سوخته مفید است. البته افراد میتوانند از کرههای محلی و انواع روغنهای ویتامینی استفاده کنند.
عظمایی در ادامه افزود: پوست خیار و سیبزمینی هم میتواند در بهبود سوختگی مفید واقع شوند. افراد برای محل سوختگی میتوانند زردچوبه را با سفیده تخم مرغ مخلوط کنند و روی آن محل قرار دهند.