به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مسعود برومند دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری درباره مصوبات یک صد و هشتاد و چهارمین جلسه کمیسیون دائمی این شورا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دستور جلسه اول جلسه یکصد و هشتاد و چهارم کمیسیون درباره منطقه ویژه علم و فناوری بود و این جلسه آخرین جلسهای بود که درباره این موضوع صحبت شد، در نهایت با جمعبندی پیشنهادها، آییننامه قابل ارائهای در شورای عالی عتف به دست آمد.
وی توضیح داد: بر اساس پیش نویسی که آماده شده و البته باید در شورای عالی عتف ارائه شود، تغییراتی در صدور مجوز مناطق ویژه علم و فناوری ایجاد خواهد شد.
برومند توضیح داد: درگذشته روش کار به این صورت بود که استانها باید بر اساس زیرساختهای خود تحلیل میکردند که دارای عناصر لازم برای ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری هستند یا خیر و سپس مجوز این مناطق به آنها داده میشد؛ در مرحله بعد استانها بر اساس مجوز اخذشده باید این مناطق را توسعه میدادند.
دبیر شورای عالی عتف افزود: در نگاه جدید، استانها کاملا مختار شدهاند که پهنههای نوآوری را ایجاد کنند و نیازی به گرفتن مجوز ندارند؛ زیرا یکی از ماموریتهای استانها این است که در شهرهایی که زیرساخت لازم وجود دارد، این قبیل کارها را انجام دهند، همچنان که هم اکنون در برخی از شهرها شاهد چنین اقداماتی هستیم.
برومند اضافه کرد: بنابراین در روش جدید خود استانها در ابتدا پهنههای علم و فناوری را توسعه میدهند و پس از اینکه پهنهای را توسعه دادند، برای اینکه آن پهنه به صورت رسمی از سوی کمیسیون دائمی شورای عالی عتف به عنوان پهنه شناسایی و تایید شود، باید مورد را به کمیسیون ارجاع دهند.
وی ادامه داد: پس از آن اگر موضوعی که توسعه داده شده است به عنوان پهنه شناسایی شد، به شورای شهرسازی کشور اعلام میشود که امکانات موجود را در اختیارش قرار دهند و علاوه بر این دبیرخانه شورای عالی عتف هم اگر بتواند بودجهای از سازمان برنامه بگیرد، به پهنهها تزریق خواهد کرد؛ دبیرخانه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف بودجهای را برای طرحهای توجیهی، فنی و اقتصادی به منظور توسعه سرمایهگذاری در پهنهها اختصاص میدهد که البته بودجه اندکی و فقط برای تهیه طرح است و طرحها باید با سرمایهگذاری خصوصی یا سرمایهگذاری خصوصی دولتی انجام شوند.
دبیر شورای عالی عتف اظهار داشت: اگر تعداد پهنهها به تعداد مشخصی برسد و استان طرح دقیقی را برای ارتباط این پهنهها با یکدیگر ارائه کند که ثابت شود استان قصد دارد کار بزرگتری را انجام دهد، باید طرح خود را به دبیرخانه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف ارائه دهد؛ مفهوم این ساختار این است که مجموعه پهنههای علم و فناوری در کشور هر کدام میتوانند یک نود (یک گره) از شبکه علم و فناوری در کشور باشند و در عمل میتوانند یک کریدور و یک منطقه ویژه علم و فناوری را تشکیل دهند.
* جمعآوری اطلاعات تمامی پروژههای پژوهشی کشور در سامانه سمات ملی
برومند درباره موضوع دوم این جلسه گفت: سامانه سمات ملی باید توسعه پیدا کند و مشکلات آن رفع شود و در نهایت به سامانه کاملی از همه اطلاعات پروژههای پژوهشی کشور تبدیل شود.
وی گفت: این سامانه در دبیرخانه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف است که هم اکنون یک نسخه قدیمیتر از آن موجود است و فقط برای یکی از بندهای قانون بودجه استفاده میشود که باید بتوانیم این سامانه را به طوری کامل کنیم که همه آنچه که در حوزه پژوهش علم و فناوری در کشور رخ میدهد را به طور جامع ببینیم و گردآوری کنیم.
دبیر شورای عالی عتف اظهار داشت: با کامل شدن سامانه سمات ملی، دیگر سامانههای دستگاهها هم یکپارچه میشوند و از طریق وب با هم تبادل اطلاعات میکنند.
انتهای پیام/