با وجود کاهش هزینه تولید فولاد بر اثر عوارض صادرات سنگ‌آهن، ولی نرخ فروش پایین نمی‌آید

بهرام سبحانی در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که وضع عوارض صادرات سنگ‌آهن از ابتدای مهرماه اعمال شده است، آیا این اتفاق تغییری در روند تأمین مواد اولیه مورد نیاز شرکت‌های فولادی ایجاد کرده است؟ گفت: هنوز خروجی ملموسی به دست نیامده است، زیرا ممکن است برخی بر اساس قراردادهای قبلی در حال صادرات سنگ‌آهن باشند، ولی در هر حال عوارض 25 درصدی می‌تواند به تأمین سنگ‌ آهن مورد نیاز فولادسازان کشور کمک کند.

وی ادامه داد:‌ این موضوع به نرخ سنگ‌آهن در بازارهای جهانی بستگی دارد، گاهی ممکن است قیمت جهانی سنگ‌ آهن آن قدر بالا رود که تعرفه 25 درصدی مانعی برای صادرات نباشد و گاهی نیز ممکن است قیمت جهانی سنگ‌آهن آنقدر پایین بیاید که حتی صادرات بدون عوارض نیز انگیزه‌ای برای صادرکنندگان سنگ آهن ایجاد نکند.

سبحانی در مورد اثرگذاری مصوبه عوارض 25 درصدی صادرات سنگ‌ آهن بر قیمت تمام شده فولاد نیز گفت: مسلماً اخذ این عوارض بر قیمت تمام شده تولید فولاد اثرگذار است، زیرا 30 تا 40 درصد هزینه تولید فولاد به قیمت سنگ‌آهن اختصاص دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این مسأله می‌تواند قیمت فروش فولاد را نیز کاهش دهد؟ اظهار داشت: خیر، این موضوع بیشتر باعث فعال شدن ظرفیت‌های صادراتی فولاد کشور خواهد شد، در واقع هزینه‌های سربار شرکت‌ها سرشکن می‌شود و تولید اقتصادی‌ تری خواهند داشت.

رئیس انجمن فولاد در مورد میزان صادرات فولاد طی سال جاری نیز گفت: پیش‌بینی‌ها مبنی بر صادرات 8 میلیون تنی بود، ولی احتمالاً صادرات از این رقم نیز بیشتر خواهد شد.

به گزارش فارس، وزارت صنعت از ابتدای مهرماه بابت صادرات سنگ آهن تعرفه 25 درصدی را اعمال کرده است.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی