کشورهای اسلامی همانند یک خانواده باید متحد و یکپارچه باشند/ مشکلات منطقه برآمده از دخالت و نقش آفرینی بیگانگان است


رئیس جمهور گفت: کشورهای اسلامی همانند یک خانواده باید متحد و یکپارچه باشند و اختلافاتشان را حل‌وفصل کنند.


کشورهای اسلامی همانند یک خانواده باید متحد و یکپارچه باشند/ مشکلات منطقه برآمده از دخالت و نقش آفرینی بیگانگان استبه گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز جمعه در دیدار خانم شیخ حسینه واجد نخست وزیر بنگلادش که در حاشیه نشست سران جنبش غیرمتعهدها در باکو برگزار شد، گفت: اگر کشورهای اسلامی با هم متحد باشند، هیچ کشوری حتی آمریکا قادر نیست برای آنها مشکل ایجاد کند.

رئیس جمهور مشکلات منطقه را برآمده از دخالت و نقش آفرینی بیگانگان دانست و با اشاره به جنگ یمن و کشتار مردم این کشور و تاثیر آن بر روابط کشورهای منطقه اظهارداشت:ایران تمام تلاش خود را به کار گرفته که بتواند مشکلاتی را که موجب اختلاف در منطقه شده ، با گفت و گو از بین ببرد.

روحانی از بنگلادش به عنوان یک کشور بزرگ اسلامی و دوست ایران نام برد و با اشاره به اشتراکات عمیق تاریخی و فرهنگی دو کشور و دو ملت گفت: ما علاقه مندیم روابط دوجانبه ، منطقه ای و بین المللی تهران – داکا بیش از پیش گسترش یابد.

رئیس جمهور با ابراز خرسندی از پیشرفت های اقتصادی بنگلادش که در اثر برنامه ریزی دقیق محقق شده ، افزود: ایران آماده گسترش روابط اقتصادی با بنگلادش بویژه در حوزه انرژی است.

روحانی همچنین به پذیرایی بنگلادش از آوارگان روهینگیایی اشاره کرد و گفت که ایران آماده کمک به بنگلادش در این خصوص است.

نخست وزیر بنگلادش نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات و پیوندهای عمیق مردم دو کشور، تاکید کرد که بنگلادش خواهان گسترش روابط با همه کشورها بویژه کشور دوست و مسلمان ایران است.

شیخ حسینه واجد ، وحدت را رمز موفقیت کشورهای اسلامی دانست و اظهارداشت: کشورهای اسلامی وقتی متحد بشوند قدرت بزرگی را تشکیل خواهند داد.

وی با نکوهش حربه تحریم در مقابل کشورها گفت: نمی توانم درک کنم که چرا آمریکا تصور می کند هر کشوری را که بخواهد می تواند تحریم کند و در مقابل ملتها بایستد.

نخست وزیر بنگلادش با بیان اینکه ما در سیاست خارجی" دوستی با همه و دشمنی با هیچ کس" را شعار خودمان قرار داده ایم، گفت: بنگلادش از لحاظ مساحت، کشوری کوچک اما جمعیتی بزرگ دارد و اکنون توانسته به پیشرفت های اقتصادی خوبی برسد و در پیشبرد برنامه های غذایی، بهداشتی و آموزشی گام های بزرگی برداشته است.

وی همچنین با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت مسلمانان رانده شده از میانمار گفت که ما در حال مذاکره با دولت میانمار برای بازگرداندن مسلمانان روهینگیایی هستیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی