به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، حسین دلشاد در حاشیه دوازدهمین کنگره بینالمللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم در ارتباط با موضوع بلوغ زودرس در دختران و پسران اظهارداشت: بلوغ یک فرایند فیزیولوژی در زندگی هر فرد است که آن را به تکامل میرساند و سن شروع بلوغ در دختران و پسران متفاوت بوده که طی دههها اخیر به دلیل شرایط زندگی و مسائل تغدیهای کاهش یافته است.
وی افزود: سن طبیعی بلوغ آغاز آن در دختران از ۸ سالگی و در پسران از ۹ سالگی است و به طور کلی فرایند بلوغ ۵ سال به طول میانجامد تا فرد قدرت باروری پیدا کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه آغاز بلوغ قبل از ۸ سالگی در دختران و قبل از ۹ سالگی در پسران زودرس است، گفت: در صورتیکه علائم بلوغ قبل از سن مقرر به صورت کامل بروز یابد نگران کننده بوده ولی اگر منفرد باشد چندان جای نگرانی ندارد.
این فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم عنوان کرد: متوقف شدن رشد قدی و بسته شدن صفحات رشد از عوارض بلوغ زودرس در دختران و پسران است که با اقدامات ببه موقع والدین میتوانند از این مشکل پیشگیری کنند.
دلشاد گفت: مشکلات روحی و روانی و اجتماعی از دیگر عوارض بلوغ زودرس به شمار رفته که با درمان دارویی میتوان فعالیت غدد هیپوتالاموس، هیپوفیز و غدد جنسی را مهار کرد.
وی بیان داشت: محور فعالیت این ۳ غده در درون بدن سبب آغاز بلوغ زودرس در دختران و پسران شده که درمان دارویی مناسب پاسخگوی رفع این مشکل است البته داروهایی که توسط پزشک تجویز میشود عارضه خاصی ندارد و مصرف آن طولانی مدت نیست.
انتهای پیام/