بی توجهی به اعتراضات در لبنان بحران زا خواهد بود

تحولات لبنانحسن لاسجردی کارشناس مسائل منطقه  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شرایط اخیر به وجود آمده در لبنان گفت: ریشه این اعتراضات به مباحث اقتصادی باز می‌گردد. البته جرقه این اعتراضات از افزایش مالیات تماس‌های واتس آپ زده شد و بعد از این بود که اعتراضات به مسائلی از جمله بیکاری، معیشت، سطح درآمد و فساد و سایر مشکلات مطرح شد.  

 

او ادامه داد: مجموعه تحولات لبنان بافت قانونمندی نداشته و روابط عرفی در آن هم سردرگم است، در نتیجه به واسطه  نداشتن نظامنامه های شفاف و وجود روابط مالی مبهم در دولت این کشور شاهد بوجود آمدن تظاهرات کنونی هستیم .

کارشناس مسائل منطقه درباره رویکرد احزاب و جریان‌های مخالف دولت لبنان تصریح کرد: خواسته اصلی مخالفین و تظاهرات کنندگان از دولت حل مسائل معیشتی و در حقیقت کسب درآمد لازم برای مخارج زندگی آنهاست. در واقع دولت لبنان برای افزایش درآمد خود دست به کار‌های گوناگون زده است که یکی از آنها مالیات گرفتن از تماس‌های واتس آپ است.

او افزود: در چنین شرایطی گروه‌ها و احزاب مختلف این کشور مانند ۱۴ مارس که حزب الله، جنبش امل و مسیحیان نقش بیشتری در آن دارند، به جهت قرارگرفتن در رده گروه‌های مخالف این دولت قرار می‌گیرند. در حال حاضر با اصل این موضوعات مخالفت نکرده اند و معتقدند که دولت باید تحولات اقتصادی جامعه را مدیریت کرده و نیاز‌های مردم لبنان را رفع کند.

لاسجردی درباره تغییرات در کابینه لبنان هم خاطرنشان کرد: این گروه‌ها معتقدند که ایجاد تحرک در دولت به منظور اوضاع بد اقتصادی این کشور امری ضروری است. برای مثال به عقیده معترضین تغییر برخی از وزرای دولت لبنان و حتی تغییر در برخی قوانین می تواند گام های خوبی در این راستا باشد.  

او ادامه داد: البته جریان ۸ مارس به عنوان حامی دولت هم معتقد است که خواسته‌ها و مطالبات مردم منطقی و به حق است و دولت باید به جهت داشتن مسئولیت اداره جامعه در قبال آن‌ها پاسخگو باشد.  

این کارشناس مسائل منطقه درباره نظر سیدحسن نصرالله درباره این تظاهرات نیز گفت: او در سخنرانی چند شب گذشته خود این نکته را مطرح کرد که آنچه مسلم است، اولا حزب الله نسبت به تخریب و انتظام جامعه موضع مخالف دارد، اما در عین حال از دولت می‌خواهد تا به سخنان و خواسته‌های معارضین گوش داده و به مطالبات مردم توجه کند. البته برخی از ریشه‌های این خواسته‌ها به حق بوده و عدم توجه به آنها بحران زا خواهد بود.  

او ادامه داد: رهبر حزب الله لبنان درباره نقش آفرینی حزب الله در این جریانات و ناآرامی‌های این کشور گفت که ما در حال حاضر به عنوان معارض نیروی سیاسی مخالف، نقش آفرینی نکرده و به دنبال قدرتنمایی نخواهیم بود.

او درباره سخنان رهبر حزب الله لبنان درباره نقش آفرینی برخی از سفارتخانه‌های خارجی در این جریانات نیز تاکید کرد: در برخی از این تظاهرات نوک پیکان تحولات سیاسی نشانه می‌رود در صورتی که حزب الله با هر نوع تغییری در دولت و هر نوع تغییر ناگهانی مخالفت کرده است و  از مخالفان خواسته تا اعتراض‌های خود را در شکل مدنی و قانونی انجام دهند. باید توجه داشت که حزب الله در حال تلاش برای حفظ ثبات جامعه و تحقق خواسته‌های مردم است.

این کارشناس مسائل منطقه درباره نقش آفرینی برخی از کشور‌های منطقه در تظاهرات لبنان نیز تاکید کرد: البته برخی از کشور‌های عربی که از گذشته‌های دور با اصل هویت سیاسی و همچنین حیات سیاسی حزب الله مشکل داشتند در تلاش برای معرفی این گروه به عنوان برهم زننده ثبات معرفی کنند. از سوی دیگر هم کشور‌های غربی از سال‌های دور در تلاش برای برهم زدن نظام سیاسی لبنان هستند و در این راستا نقش گروه‌های مخالف خود مانند حزب الله، امل و برخی از گروه‌های مسیحی به عنوان یک جبهه متحد در مقابل نظام سلطه هستند را کم رنگ کنند.

او ادامه داد: ممکن است در شرایط فعلی برخی به غارت مغازه‌های مردم، تخریب اموال عمومی و برهم زدن نظم عمومی دست بزنند که گروه‌های سیاسی لبنانی در  تلاش هستند تا اعتراضات از شکل مدنی خود خارج نشود.

لاسجردی در پایان تاکید کرد: در مجموع دولت لبنان هم به این نتیجه رسیده که بخش مهمی از این خواسته‌ها به حق بوده لذا تغییرات را در چارچوب قانون مدنظر قرار داده است.  

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی