روزنامه الوطن سوریه امروز (یکشنبه) نوشت که این سه هیأت که دولت، معارضان و جامعه مدنی سوریه را نمایندگی میکنند در سه هتل جداگانه در ژنو سوئیس مستقر میشوند و تا روز شنبه هفته آتی گفتوگوها را پیش میبرند. پس از آن از هر هیأت ۱۵ نفر برای یک هفته دیگر در قالب کمیته کوچکتری در ژنو باقی میمانند تا رایزنیها را ادامه دهند.
بیشتر بخوانید:
اولین تصاویر از محل بمباران کاروان حامل ابوبکر بغدادی
پنتاگون بازگشت نظامیان خود از عراق به سوریه را تائید کرد
تعیین زمان آغاز کار کمیته قانون اساسی پس از آن صورت میگیرد که همه هیأتها توافق کردهاند که هیچ طرف خارجی در گفتوگوها حضور نداشته باشد و «گیر پدرسون» نماینده سازمان ملل نیز صرفا به مدیریت گفتوگوها بپردازد.
برای اعزام هیأت دولت سوریه به ژنو نیز روسیه هواپیمای مخصوصی را در اختیار دمشق قرار داده است. همچنین هیأت رسانهای وسیعی از سوریه به ژنو اعزام میشوند.
دولت سوئیس میزبان این نشست است و گفت وگوها در ساختمان سازمان ملل برگزار میشود.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد که احتمال دارد «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با او و «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در تاریخ بیستونهم اکتبر (هفتم آبان) یعنی یک روز پیش از آغاز به کار کمیته قانون اساسی سوریه، در ژنو دیدار کند.
میتوان گفت امید زیادی به موفقیت کمیته قانون اساسی برای حل و فصل بحران سوریه پس از هفت سال میرود؛ هر چند «نصر الحریری» رئیس هیئت مذاکره کننده معارضان سوری اخیرا گفته است که «تدوین قانون اساسی، به تنهایی، حل کننده مشکلات سوریه نیست».
این کمیته شامل ۱۵۰ عضو است که ۵۰ نفر از آنان، حامی دولت سوریه، ۵۰ نفر حامی طرف دیگر و ۵۰ نفر نیز مربوط به جامعه مدنی است.
هرچند شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ با صدور قطعنامهای بر بازنویسی و تدوین مجدد قانون اساسی سوریه تأکید کرده بود؛ اما تشکیل این کمیته از زمانی به جدیت مطرح شد که سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در نشست آستانه آن را مطرح کرده و «استفان دیمیستورا» نماینده وقت سازمان ملل در سوریه و سپس «گیر پدرسون» جانشین وی، با استقبال از آن فعالیتهای خود را بر اساس تشکیل این کمیته تنظیم کردند.