ادعای هدف قرار دادن البغدادی در ادلب در حالی مطرح شد که این منطقه بندرت شاهد حضور داعش بوده و عمده گروههای تروریستی حاضر در ادلب گروهکهای وابسته به «القاعده» هستند که از لحاظ سازمانی با داعش دشمنی دارند. از این رو حضور البغدادی در مرکز تجمع گروههای رقیب، بسیار بعید به نظر میرسید. این مسئله در توییتر هم مورد توجه شماری از کارشناسان آمریکایی قرار گرفته است، خصوصا آنکه ادلب با آخرین مناطقی هم که زمانی تحت سیطره داعش بود پیوستگی جغرافیایی ندارد.
بیشتر بخوانید:
ترکیه مدعی همکاری در قتل البغدادی شد
تصاویر جدید از محل حمله به سرکرده داعش
فیلم/ محل حضور البغدادی پس از حمله آمریکاییها
کارشناسان میگویند، در صورت صحت ادعای واشنگتن مبنی بر حضور البغدادی ادلب، با آزادسازی این منطقه احتمال بازداشت وی و بازجویی از او میرفت. روزنامه نیویورکتایمز هم نوشته است که با توجه به حضور نیروهای القاعده در ادلب و خصومت میان القاعده و داعش، برخی کارشناسان در مورد ادعای حضور البغدادی در این منطقه ابراز تردید کردهاند.
حمله به مقر یک فرمانده «حراس الدین»
همزمان با این ابراز تردیدها، برخی رسانههای محلی وابسته به معارضان سوریه میگویند، آنچه در حمله آمریکا هدف قرار گرفته است. کانال تلگرامی «رادیو محافظة ادلب» امروز یکشنبه نوشت، آنچه هدف حمله قرار گرفته، منزل فرمانده گروهک «حراس الدین» است که او در این حمله به همراه همسر و پنج فرزندش کشته شده است. هدف حمله آمریکا در نزدیکی ارتفاعات باریشا در نزدیکی مرز سوریه اعلام شده است.
حراس الدین، گروهکی مسلح و نزدیک به القاعده است که در شمال سوریه فعال است. فردی موسوم به ابو همام الشامی که پیشتر عضو گروهک «هیئة تحریر الشام» (هتش) جبهة النصره سابق (شاخه القاعده در سوریه) بود، فرماندهی آن را بر عهده دارد. در 29 آوریل سال 2018 این گروهک اعلام کرد که با گروه «انصار التوحید» (جند الاقصی سابق) تحت عنوان «ائتلاف نصرة الاسلام» ادغام شده است.
چند سوال معارضان درباره قتل البغدادی
همچنین کانال تلگرامی «اخبار ادلب لحظه بلحظه» وابسته به معارضان شمال سوریه نوشت: ادعای آمریکا درباره کشته شدن البغدادی، کاملا مثل ادعای این کشور درباره وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق در زمان حکومت صدام است. اهداف، همان اهداف است. اینها میخواهند ادلب را ویران کنند.
این رسانه در ادامه نوشت، «اصلا معقول نیست که شخصی مثل ابوبکر البغدادی در روستایی مثل باریشا که مملو از آوارگان است و نظارت امنیتی زیادی روی آن است حضور داشته باشد. باید دید هدف آمریکا از اعلام مرگ او چیست».
کانال تلگرامی «رادیو محافظة ادلب» در مطلبی دیگر نوشت: روایت کشته شدن البغدادی چه درست باشد، چه نادرست، سوال اصلی این است که البغدادی در ادلب چه میکرد؟ چه کسی امنیت و پوشش را برای او فراهم کرده است؟ آیا معقول است که او در ادلب که تحت کنترل هیئة تحریر الشام (جبهة النصره سابق / القاعده) و رقبای البغدادی است، مقری داشته باشد. آیا ادلب تحت کنترل ترکیه نیست؟
در ادامه این مطلب آمده که «اطلاعات قبلی حکایت از این داشت که البغدادی در شرق سوریه است؛ به دلایل مختلف، از جمله اینکه امکان انتقال به عراق را داشت. پس چگونه زیر چشم "نیروهای دموکراتیک سوریه" و [گروهک] "ارتش ملی سوریه" وابسته به معارضان و نیروهای آمریکایی،روسیه، ترکیه و فرانسوی، از شرق [سوریه] به غرب آمده؟ سوال بزرگتر این است که آیا ترامپ گمان میکند که با اعلام خبر کشته شدن البغدادی، سازمان الدولة الاسلامیة را از بین برده است؟ آیا فراموش کرده خبر اعلام کشته شدن بن لادن یا الزرقاوی و دیگران را که گروهکهایشان ادامه یافت و بلکه گروهکهای جدید شکل گرفت؟ آیا قرار است فرمانده جدید یا گروهکی جدید جایش را پر کند یا بهانهای است برای اشغال منطقه و سرقت نفت آن».
مأموریت داعش برای آمریکا تمام شد؟
این کانال تلگرامی وابسته به مخالفان دولت سوریه در پایان مطلبش نوشت: مأموریت البغدادی و مأموریت داعش برای آمریکاییها تمام شد. او جای پایی برای آمریکاییها در سوریه مقابل روسها و متحدانش در خاک وسیعی از جمله در میادین نفتی بود. در عراق، اشغالگری به بهانه سلاحهای کشتار جمعی و به بهانه آزادسازی عراق شکل گرفت و مبارزه با تروریسم صرفا پوششی برای ماندن بیشتر و تاراج [منابع عراق] بود».