آیا شکست دیگری در انتظار نئولیبرال‌هاست؟

به گزارش مشرق، امیر تفرشی فعال رسانه ای در کانال تگرامی خود نوشت: امروز آمریکای لاتین شاهد دو انتخابات ریاست جمهوری دیگر است؛ در دو کشور همسایه در جنوب قاره: اروگوئه و آرژانتین. مردم در این دو کشور از ساعاتی پیش پای صندوق‌های رای رفته‌اند تا سکاندار اصلی هدایت کشورشان را انتخاب کنند.

در اروگوئه، «دانیل مارتینز»، شهردار ۶۲ سالۀ مونته‌ویدئو و نامزد حزب حاکم چپ میانه، همچنان دارای بالاترین شانس برای پیروزی در انتخابات است. حزب Frente Amplio به رقم حضور پانزده ساله در راس مدیریت اروگوئه، همچنان با حداقل ۴۰ درصد آرای مردم این کشور حمایت می‌شود و چنانچه انتخابات به دور دوم نرود، پیروزی راست‌گرایان در این مرحله ناممکن بنظر می‌رسد.

اما امروز همۀ نگاه‌ها در آمریکای لاتین به آرژانتین است. شناخته‌شده‌ترین همکار «صندوق بین‌المللی پول» و مجری سیاست‌های اقتصادی نئولیبرال در این کشور در معرض آزمون و رای مردم این کشور قرار گرفته است.

«مائوریسیو ماکری»، تاجرِ سیاستمدار و رئیس‌جمهور کنونی آرژانتین، طی چهار سال اخیر با استقراض ۵۰ میلیارد دلاری از IMF و اجرای دستورالعمل‌های اقتصادی این نهاد مالی، کشورش را به یکی از بدهکارترین‌های دنیا تبدیل کرد. پول ملی آرژانتین در چهار سال مدیریت دولت او، سقوطی بی‌سابقه را تجربه کرد. ماکری با اجرای سیاست‌های نئولیبرالی، خدمات اجتماعی در کشورش را به حداقل رساند، دستمزدها را کاهش داد، حقوق بازنشستگان را کم کرد و مردم یکی از بزرگترین و ثروتمندترین کشورهای آمریکای لاتین را فقیر کرد.

امروز اما نوبت انتقام مردم است. آرژانتینی‌ها امروز یا خود را از جهنمِ ماکری خلاص می‌کنند یا چهار سال دیگر زیر چرخ‌دندۀ سیاست‌های IMF له خواهند شد. نشانه‌ها حاکیست که وقوعِ صورت دوم بعید است. آنها یکبار - دو ماه پیش - در یک رقابت سمبلیک که به نوعی رسمی‌ترین نظرسنجی در این کشور محسوب می‌شود، «نه» بزرگی به ماکری داده بودند. در آن رقابت، ائتلاف دولت مستقرِ راست‌گرا با ۳۲ درصد آراء در برابر ائتلاف مخالفان با نامزدی «آلبرتو فرناندز» و رهبری «کریستینا فرناندز» - رئیس‌جمهور سابق - با ۴۷ در آراء شکست خورد و تکرار این نتیجه، جدی‌ترین سناریوی موجود دربارۀ انتخابات امروز در آرژانتین است.

حرف و صحبت دربارۀ دیروز و فردای آرژانتین و درس‌های آن بسیار است. ولی لازمست ساعاتی دیگر منتظر بمانیم تا ابتدا از تصمیم مردم آرژانتین مطلع شویم.

برچسب ها:

سیاسی