به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، رشد میزان بارش ها باعث شده تا ورودی آب به سدها به شکل مناسبی رشد یابد. به همین منظور وزارت نیرو برای جلوگیری احتمالی از وقوع سیلاب ها میزان خروجی سدها را افزایش داده است بطوریکه میزان خروجی آب از سدهای کشور در یک ماه گذشته با افزایش 100 درصدی از مرز چهار میلیارد مترمکعب گذشته و ظرفیت مناسبی از مخزن سدهای کشور به منظور کنترل سیلابهای احتمالی اختصاص پیدا کرده است.
در حال حاضر از میان 193 سد بزرگ کشور حدود 71 سد مهم کمتر از 40 درصد پر هستند و تنها یک درصد سدهای بزرگ کشور بیش از 90 درصد آب دارند. از این رو ظرفیت مناسبی از مخزن سدهای کشور به منظور کنترل و تسکین سیلابهای احتمالی در سال آبی 98-99 اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس این گزارش، میزان بارندگیهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا روز دوم آبانماه به بیش از 10 میلیمتر رسیده است که این رقم در مقایسه با بارندگی میانگین 51 ساله حدود 23 درصد افزایش یافته است و به گفته تقی زاده معاون وزیر نیثرو در امور آب و آبفا این میزان بارندگی تاکنون توانسته است در میان بارشهای نیم قرن اخیر در همین بازه زمانی رتبه هفدهم را به خود اختصاص دهد.
بارندگیهای مناسب سال آبی جدید موجب شده است تا آب ورودی به سدها نیز در شرایط مناسبی قرار بگیرد به طوری که رواناب ورودی به مخازن سدهای کشور تا پایان مهرماه به بیش از یک میلیارد و 750 میلیون مترمکعب رسیده است که این رقم در مقایسه با ورودی مدت مشابه سال گذشته 87 درصد افزایش پیدا کرده است.
بارندگیهای بسیار مناسب سال آبی گذشته باعث شده است تا آب موجود در مخزن سدهای کشور نیز در وضعیت مناسبتری قرار بگیرد. در حال حاضر موجودی مخزن سدهای کشور به بیش از 26 میلیارد مترمکعب رسیده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 39 درصدی را ثبت کرده است.
تقی زاده معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا روز گذشته خاطر نشان کرده بود که هماکنون 52 درصد از حجم مخزن سدهای کشور پر بوده که این رقم سال گذشته در همین بازه زمانی حدود 38 درصد بوده است.
مسئولان ارشد آبفای کشور بر این نکته تاکید دارند که اگر چه میزان بارش ها مناسب است اما این بارش نباید این تصور را در میان مردم ایجاد کند که مشکل کم آبی کشور حل شده و مدیریت مصرف آب را فراهم کنند.
انتهای پیام/