عبدالحمید قدیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: در حال حاضر بازار محصولات ریختهگری به واسطه رونق خدمات پس از فروش و عرضه قطعات یدکی خودرو و همچنین کاهش واردات قطعات، رونق گرفته و حتی برخی واحدهای داخلی در حال صادرات محصولاتشان به کشورهای دیگر هستند.
وی با بیان اینکه واحدهای بزرگ ریختهگری بخش عمده تولیدشان را به صادرات اختصاص دادهاند، گفت: با توجه به شرایط فعلی پیشبینی میکنیم در سال جاری صادرات محصولات ریختهگری از کشور 20 درصد افزایش داشته باشد.
وی ایجاد بازارهای جدید در منطقه، توجه ویژه واحدهای بزرگ به صادرات و همچنین ثبات نسبی نرخ ارز را دلیلی برای افزایش صادرات محصولات ریختهگری عنوان کرد و گفت: نوسان نرخ ارز آسیب زیادی به تولید وارد میکند زیرا مواد اولیه با قیمتهای جهانی خریداری میشود و با نوسانات نرخ ارز، تولیدکننده برای فروش محصول خود دچار مشکل میشود.
به گفته قدیمی، 65 تا 70 درصد قیمت قطعات ریختهگری به مواد اولیه اختصاص دارد و به همین دلیل نرخ ارز تأثیر قابل توجهی در قیمت تمامشده تولید صنعت دارد.
وی با اشاره به تولید حدود 400 هزار دستگاه خودرو طی 6 ماهه اول امسال در کشور، گفت: پایین بودن تولید خودرو بر تولید قطعات ریختهگری تأثیرگذار است، هر چند ممنوعیت واردات قطعاتی که ساخت داخل دارند، میتواند به رونق تولید واحدهای داخلی کمک کند.
وی با بیان اینکه ظرفیت صادرات محصولات ریختهگری به کشورهای دیگر، رقم بالایی است، گفت: نیاز بازارهای خارجی آن قدر بالا است که میتوانیم بخش زیادی از بیکاری کشور را از این طریق برطرف کنیم، اما موضوع انتقال ارز حاصل از صادرات باعث شده تا صادرات با مشکل روبرو شود. در عین حال، تحریمهای اعمال شده بر صادرات فلزات نیز باعث شده تا شرکتها مجبور شوند مسیرهایی را برای دور زدن تحریمها ایجاد کنند که این موضوع نیز قیمت تمام شده تولید را افزایش میدهد.
دبیر انجمن ریختهگری ادامه داد: در سالهایی که دچار رکود اقتصادی بودیم بیش از نصف ظرفیت صنعت ریختهگری غیرفعال بود ولی حالا حدود 20 درصد از آن ظرفیت فعال شده و واحدهای تولیدی با 75 تا 80 درصد ظرفیت خود فعال هستند. البته برخی واحدها نیز با 100 درصد توانشان تولید دارند.
انتهای پیام/