به گزارش مشرق، «راب مک ایر» سفیر بریتانیا در تهران در پیامی ویدئویی در صفحه توئیترش با اشاره به حضور تیمی از متخصصان هستهای انگلیس در ایران برای باز طراحی راکتور آب سنگین اراک اظهار داشت: اخیرا این سعادت را داشتم که میزبان یک تیم از بلندپایهترین متخصصان هستهای بریتانیا باشم، این تیم در راستای مدرن سازی راکتور اراک پیشرفت خوبی کسب کرد و این همکاری بی نظیر یکی از مهمترین مزایای برجام است.
بیشتر بخوانید:
یکی از منفعتهای برجام همین راکتور اراک است!
وی افزود: چین و بریتانیا به همراه یکدیگر و برخی از بهترین متخصصان هستهای دنیا از جمله پروفسور «رابین گریمز» بهترین فناوری این حوزه را گردهم آوردند.
مک ایر همچنین گفت: ما از برنامههای ایران برای ساخت راکتور غیرنظامی پیشرفته که بتواند به واسطه آن مواد پزشکی و صنعتی را مورد تحقیق قرار دهد، حمایت میکنیم.
وی افزود: این پروژه نمونهای از کارهایی است که نشان میدهد ما چگونه در تلاشیم تا اطمینان حاصل شود که برجام پس از خروج آمریکا هنوز کار میکند.
سفیر بریتانیا با بیان اینکه در ابتدا آمریکا به همراه چین این پروژه را بر عهده داشتند، اظهار داشت: در حال حاضر ما جایگزین آمریکا شدیم تا پروژه ادامه داشته باشد ما درباره این صحبت کردیم که چگونه میتوان هر چه سریعتر پروژه را به اتمام رساند.
وی با بیان اینکه چالشهای بسیاری وجود دارد، تصریح کرد: ولی ما نسبت به اجرای تعهداتمان در برجام پایبند هستیم، حتی زمانی که از اتحادیه اروپا خارج شویم.
دانلود
نشست هماهنگی ایران و روسای مشترک کارگروه مدرن سازی راکتور تحقیقاتی خنداب ( اراک) با حضور هیأتی از سازمان انرژی اتمی ایران و هیأتهایی از چین و انگلیس دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ در محل سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.
بهروز کمالوندی معاون امور بین الملل حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی، «راب مک ایر» سفیر انگلیس در تهران و هیأت کارشناسی از چین به ریاست «وی کینگ مینگ» از بخش همکاریهای بینالمللی کمیسیون انرژی اتمی چین ( CAEA ) ، ریأست هیأتهای سه کشور در این جلسه را بر عهده داشتند.
«راب مک ایر» همان روز در صفحه توئیترش با انتشار تصاویری از نشست هماهنگی درباره مدرن سازی راکتور تحقیقاتی اراک نوشت: «همکاریهای غیرنظامی هستهای یکی از مهمترین منفعتهای برجام برای ایران میباشد. خوشحالیم از اینکه میزبان پروفسور رابین گرایمز به همراه هیأتی از بریتانیا و چین برای گفتگوهای فنی در مورد پروژه مدرن سازی راکتور اراک میباشیم.»
توضیح اینکه: سفیر بریتانیا در تهران ساعتی پس از انتشار این ویدئو در توئیتر و بازنشر آن توسط عدهای از کاربران، اقدام به حذف ویدئوی مزبور کرد.