معاون سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی درباره چگونگی آموزش زبان مادری در مدارس کشور توضیح داد.
علی باقرزاده معاون سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در پاسخ به پرسشی مبنیبر اینکه آیا این سازمان برنامهای برای تدریس زبان مادری اقوام مختلف دارد؟ اظهار کرد: در چارچوب اصل ۱۵ قانون اساسی زبان رسمی، خط و زبان رسمی کشور فارسی است و تمام کتابهای درسی هم باید بر همین مبنا نگاشته شوند.
او ادامه داد:، در این قانون تأکید شده است ادبیات اقوام مختلف کشور باید رسمیت داشته باشد و آموزش ادبیات آن به طور اختیاری انجام شود و اسطورههایی که در مناطق مختلف وجود دارند باید به رسمیت شناخته شوند.
معاون سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه آموزش ادبیات اقوام مختلف کاملا اختیاری است و الزامی برای تولید محتوای متمرکز آن وجود ندارد، تصریح کرد: در هر منطقهای متناسب با زبان و قومیت این درس میتواند تدریس شود البته این موضوع نظامنامهای هم دارد که در شورای عالی آموزش و پرورش در حال بررسی است.
باقرزاده تأکید کرد: اکنون وضعیت آموزش ادبیات اقوام مختلف همچون تولید محتوا برای دوره پیشدبستانی به طور نیمه متمرکز است و فقط سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی روی محتوا نظارت دارد.
او با اشاره به اجرای برنامه ویژه مدارس (طرح بوم)، اظهار کرد: در مناطق مختلف کشور میتوانند از این فرصت برای آموزش ادبیات اقوام استفاده کنند.