حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلایل کشته شدن ابوبکر بغدادی، گفت: موضوع کشتن ابوبکر بغدادی سرکرده داعش از دو منظر قابل تحلیل است؛ اول مناقشاتی که بر سر این موضع وجود دارد که آیا این اتفاق افتاده است یا خیر، دوم اگر اتفاق افتاده یا نیوفتاده چرا جنجال رسانهای در این مقطع بر روی آن زیاد شده است.
او افزود: در حوزه اول دست کم به چهار دلیل بسیاری از تحلیل گران معتقدند که این سناریوی رسانهای است و مبتنی بر حقیقت نیست. ترامپ شخصی دروغگو است که این خبر را اعلام کرده، بر اساس سامانه دروغ سنجی طی سال ۲۰۱۸ بیش از ۷۶۰۰ دروغ گفته است، پس با این تفاسیر باید شک کرد که آیا خبر کشته شدن ابوبکر بغدادی صحت دارد یا خیر، البته بسیاری معتقدند صحت ندارد.
آیا خبر کشته شدن ابوبکر بغدادی صحت دارد؟
عابدینی ادامه داد: ترامپ بر اساس واشنگتن پست، سناتور سندرز یا سی. ان. ان به صورت میانگین روزانه ۱۵ دروغ میگوید، بنابراین ممکن است خبر مرگ ابوبکر بغدادی در چارچوب همان دروغها باشد. ترامپ دوماه پیش اعلام کرد که امریکا یک پهپاد ایرانی را سرنگون کرده، اما همگان در ایران مطلع شدند که اساسا این حرف دروغ بوده است.
کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: در حقیقت ابوبکر بغدادی طی ۲ سال و نیم گذشته که داعش از نظر حوزه سرزمینی از بین رفت تاکنون ۸ بار گفته شده که این فرد کشته شده است، بنابراین معلوم نیست که آیا این بار هم شبیه ۷ بار قبلی است یا واقعا کشته شده است.
او افزود:گفته میشود ابوبکر بغدادی در منطقه ادلب کشته شده است، این شهر در شمال غربی سوریه می باشد. این منطقه حوزه نفوذ گروههای منتسب به جبهه النصره است و جناح سوری القاعده است.
عابدینی گفت: القاعده و داعش طی سالهای گذشته زد و خوردهای خونینی با یکدیگر داشتند و از لحاظ ایدئولوژیک و نحوه نگاه به خلافت دیدگاههای بسیار متفاوتی دارند، بنابراین تصور این موضوع که سرکرده داعش به حوزه سرزمینی تحت نفوذ القاعده رفته، با عقل و منطق منطبق نیست.
ترامپ به دنبال موضوعی برای کارنامهای قابل قبول در جریان انتخابات ۲۰۲۰
کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: حد فاصل بین الرقه که پیش از این تحت کنترل داعش بوده تا ادلب تمام جادههای زمینی در کنترل نیروهای ارتش سوریه و هم پیمانان آن از جمله ایران، روسیه، حزب الله و سایر گروههای مقاومت است، بنابراین امکان ندارد ابوبکر بغدادی از مرز زمینی رفته باشد و اگر از طریق هوایی به ادلب رفته باشد، احتمالا خود آمریکاییها او را منتقل کردند.
او تاکید کرد: ترامپ اعلام کرده است که ابوبکر بغدادی کمربند انفجاری خود را در یک تونل منفجر کرده، هم خودش تکه تکه شده و هم تونل بر سر آن آوار شده است، یعنی به افکار عمومی القا می کند که شما منتظر تصویری از جنازه این فرد و هیچ سندی از ما نباشید، در نتیجه با استناد به دلایلی که گفتم کشتن ابوبکر بغدادی شک و شبهه دارد و بسیاری معتقدند که این اتفاق نیوفتاده است.
عابدینی تصریح کرد: زمانی که آمریکا خبر مرگ ابوبکر بغدادی را اعلام کرد، تاکید کرد که برخی از کشورها از جمله سوریه، ترکیه، عراق و روسیه در این موضوع به ما کمک کردهاند. مسکو به صراحت آن را تکذیب و اعلام کرده ما در جریان این عملیات نبودیم و چنین عملیاتی در منطقه ادلب صورت نگرفته است. به نظر میرسد که نیروهای هیچ یک از کشورهای دیگر هم در این عملیات مشارکت نداشته اند که شهادت دهند چنین عملیاتی صورت گرفته است.
کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که چرا ترامپ این زمان را برای خبر کشته شدن ابوبکر بغدادی، انتخاب کرده است، گفت: ترامپ در حوزه سیاست خارجی هیچ دستاوردی نداشته است؛ رئیس جموهر آمریکا در حوزه گفتوگو با ایران، گفتوگوکره شمالی، سرنگون کردن دولت مرکزی سوریه، سرنگون کردن دولت ونزوئلا و در گفتوگو با چین دستاوردی نداشته است؛ بنابراین نیاز به موضوعی دارد تا کارنامهای قابل قبول برای او در جریان انتخابات ۲۰۲۰ باشد.
شباهت دوره ریاست باراک اوباما و دونالد ترامپ/کشتن بغدادی؛ یک جنجال رسانهای
او افزود: در حال حاضر در تاریخ یک سال قبل از انتخابات ۲۰۲۰ قرار داریم و به نظر میرسد که کشتن ابوبکر بغدادی را با توجه به سناریوی رسانهای که طراحی شده در این چارچوب بوده است. نکته جالب این است که باراک اوباما دقیقا در سال ۲۰۱۱ یعنی یک سال قبل از انتخابات ۲۰۱۲ که برای دور دوم انتخابات نامزد، خبری را مبنی بر کشتن اسامه بن لادن سرکرده القاعده در یکی از مناطق پاکستان منتشر کرد.
عابدینی تصریح کرد: اوباما هیچ تصویری از اسامه بن لادن منتشر نشد و اعلام کرد که جنازه این سرکرده القاع را در دریا انداختیم تا غذای کوسهها شود، بنابراین نه در آن زمان تصویری در مورد اسامه بن لادن ارائه شد و نه الان در مورد ابوبکر بغدادی. بنابراین بیش از اینکه موضوع کشتن بغدادی واقعیت داشته باشد، یک جنجال رسانهای است.
کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: آمریکاییها تلاش میکنند که مردم کشورهای مقاومت که تاکنون یک دشمن خون آشام مثل ابوبکر بغدادی در میانشان وجود داشت و سبب اتحاد این کشورها شده بود را با این سناریو که دیگر ابوبکر بغدادی وجود ندارد، از هم دور کنند، آن ها با فتنه انگیزی در کشورهای سوریه، عراق، لبنان و برخی دیگر زمینه برای فتنه انگیزی جدید را فراهم کنند، وگرنه موضوع ابوبکر بغدادی و داعش محلی از ارعاب ندارد.
او ادامه داد:ابوبکر بغدادی همان زمانی از دید افکار عمومی کشته شد که حکومتش در موصل و حلب از بین رفت و طی این مدت حتی در بین خود داعشیها هم نامی از او برده نمیشد و اینگونه القا میشد که مرده است، بنابراین حتی اگراین فرد نمرده بود هم وقتی فردی تاثیری در جریانات ندارد، گویی مرده است.
عابدینی تصریح کرد: القاعده و داعش ساخته و پرداخته آمریکایی هاست. ترامپ در جریان رقابتهای انتخاباتی ۳ سال پیش به صراحت اعلام کرد که داعش توسط باراک اورباما و هیلاری کلینتون ساخته و پرداخته شده است و دقیقا همین موضوع را پیش از این هم کلینتون گفته بود که ما در جریان مقابله با اتحاد جماهیر شوروی گروههایی را سازماندهی کردیم که بعدها تبدیل به گروههای تروریستی شدند، در مقابل افغانستان که در ۴ دهه پیش به اشغال اتحاد جماهیر شوروی در آمده است، اگر اکنون این گروهها را از بین برده باشند هم بع این می ماند، مزدوری که تاریخ مصرفش تمام شده را از بین بردهاند.
کشتن ابوبکر بغدادی رهبر داعش پیروزی بزرگ ترامپ در جنگ علیه تروریسم است، اما پایان مبارزه با تروریسم نیست. این در حالی است که نیروهای افراط گرا در منطقه همچنان حضور دارند.
کشتن ابوبکر بغدادی، رهبر داعش واکنشهای بسیاری را در پی داشته است. مفسران و تحلیلگران رسانههای گوناگون نیز ظرف ۲۴ ساعت گذشته اقدام به بررسی پیامدهای احتمالی مرگ بغدادی برای اسلامگرایان و نیروهای افراطی کردهاند.
بیشتر بخوانید:داستان دروغین جدید ترامپ این بار با محوریت ابوبکر البغدادی
انتهای پیام/