به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد ثاقبفرد مدیر امور مجامع و حسابرسی سازمان مناطق آزاد در گفتوگو با برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد درباره معافیت مالیاتی مناطق آزاد در لایحه مالیات بر ارزش افزوده گفت: به نظر من کشور ما در خصوص مالیات ارزش افزوده به بلوغ رسیده و امیدواریم آنچه در لایحه کنونی دولت آمده، مشکلات اجرایی قانون فعلی در این باره را رفع کند. تجربه معافیت صددرصدی مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی از مالیات مفید نبود زیرا قطع شدن زنجیره مالیاتی به ضرر فعالان اقتصادی است.
وی خاطر نشان کرد: به نظر من اجرای قانون مالیات ارزش افزوده در این مناطق به موانع اجرایی آن برمیگردد. پیشنهاد من این است در این مناطق به صورت آزمایشی فعالان اقتصادی و مودیان مالیاتی اظهارنامه مالیات ارزش افزوده بدهند تا زنجیره کالا و خدمات شفاف شود، اما الزاما مشمول مالیات نشوند. یعنی به صورت آزمایشی اجرا شود زیرا از دید من برای دولت، وصول این مالیات بیشتر از جنبه شفافیت زنجیره کالا و خدماتش مهم است تا کسب درآمد مالیاتی.
ثاقبفرد اظهار داشت: اگر قرار است به سمت وصول مالیات و عوارض از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برویم باید زیرساختهای آن فراهم باشد. در کیش سازمان منطقه آزاد کارهای شهرداری را انجام میدهد. اگر ما در شهرهای کوچک و متوسط در وصول مالیات ارزش افزوده موفقیتی داشتیم به خاطر همراهی مقامات مسئول و شهرداریها با این کار است.
مدیر امور مجامع و حسابرسی سازمان مناطق آزاد ادامه داد: منظورم این است که صرف لحاظ آن در قانون فایده ندارد و باید زیرساختها در این مناطق ایجاد شود. بنابراین بدون گذراندن دوره آزمایشی این کار به موفقیت نمیرسد. این نگرانی فعالان اقتصادی مناطق آزاد است وگرنه من به عنوان کارشناس اقتصادی موافق اجرای قانون اخذ مالیات ارزش افزوده هستم.
وی تصریح کرد: من اعتقاد دارم بحث مالیات مناطق آزاد را باید در یک ظرف دید، یعنی با توجه به لایحه مالیات بر درآمد و دارایی مناطق آزاد. چون طبق ماده 13 تا 20 سال این مناطق از مالیات بر درآمد و دارایی معاف هستند. من فکر میکنم اگر ما میخواهیم در حوزه مناطق آزاد به تحولی برسیم باید آن را در قالب قانون جامع مالیاتی مناطق آزاد دید تا هم تکلیف مالیات بر ارزش افزوده روشن شود و هم بسیاری از موارد دیگر در حوزه مالیاتهای مستقیم.
انتهای پیام/