به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، این روزها فرهنگ اشتباهی در برخی خانمهای باردار شکل گرفته که برای به اصطلاح ماندگار کردن تاریخ تولد فرزندانشان زمان زایمان خود را در روزهای خاص مانند روز تولد خود، همسر، تاریخ ازدواج و یا مناسبهای خاص تعیین میکنند و بدون توجه به آسیبهای ناشی از تولد زودهنگام نوزاد، سلامت فرزند خود را به خطر میاندازند.
مریم کاشانیان متخصص زنان در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که «آیا زایمان زودرس و انتخاب زمان دلخواه توسط برخی مادران برای به دنیا آوردن نوزاد خود از نظر پزشکی قابل تأیید است؟، اظهار داشت: متأسفانه واقعیتی که در چند سال اخیر بین برخی از خانمها به وجود آمده این است که فکر میکنند روز، ماه و زمان تولد نوزادان باید متناسب با روز تولد خود، همسر و سالگرد ازدواجشان صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه این تصور کاملاً غلط است،گفت: بسیاری از متخصصان زنان زیر بار انجام این کار نمیروند؛ البته ممکن است عده معدودی از پزشکان این کار را انجام دهند.
*تولد نوزاد فقط در هفته سی و نهم انجام شود
این متخصص زنان یادآور شد: قطعاً ما زمانهای خاصی برای انجام زایمان داریم که فکر میکنیم نوزاد کاملاً رسیده و میتواند متولد شود؛ برای نمونه اگر قرار است عمل سزارین انجام شود، باید مادر 39 هفته کامل را گذرانده باشد و در آن زمان است که عوارض خروج نوزاد از بدن مادر به حداقل میرسد.
کاشانیان افزود: زودتر از این زمان زایمان کردن عوارض خاصی متوجه جنین و نوزاد میکند که حتی در آینده زندگی نوزاد خود را نشان میدهد؛ اینکه فردی تصور کند که زایمان خود را زودتر انجام داده و اتفاقی برای نوزادش به وجود نیامده است و در نتیجه این را توصیه کرده و چنین اتفاقاتی نیز برای نوزادان دیگر نیز به وقوع نمیپیوندد، صحیح نبوده و متأسفانه این برداشت غلط را نیز به دیگران منتقل میکند.
وی با تأکید بر اینکه انجام عمل سزارین باید در موعد مقرر یعنی در هفته سی و نهم انجام شود، تصریح کرد: اگر هیچ مشکل طبیعی وجود نداشته باشد که به دلیل وجود این مشکل لازم باشد جنین زودتر به دنیا بیاید، زمان تولد نوزاد در هفته سی و نهم تمام است؛ حال اینکه این زمان مصادف با روز خاصی باشد، از نظر ما اهمیتی ندارد.
* نوزاد تنها یک هفته زودتر مجاز است متولد شود
این متخصص زنان اضافه کرد: ضرورت دارد یکسری از نوزادان به دلیل وجود مشکلات خاص زودتر به دنیا میآیند که این موضوع در حیطه مسائل علمی است و باید اتفاق بیفتد، اما وقتی بخواهیم که نوزاد دلخواه به دنیا بیاید، باید صبرکنیم سی و نه هفته تمام از دوره بارداری گذشته باشد؛ بنابر این فقط یک هفته از زمان بارداری که در نظر گرفته شده میتوان جنین را زودتر به دنیا آورد.
کاشانیان با اشاره به عوارض بسیار سوء تولد نوزادان قبل از زمان طبیعی زایمان، خاطرنشان کرد: ممکن است در این زمان ریه جنین به طور کامل رسیده نباشد و ریسک اینکه نوزاد دچار نارسایی ریه باشد، زیاد است و نوزاد نیاز به NICU (بخش مراقبتهای ویژه کودکان) پیدا میکند و اینکه عوارض بسیاری از این بخش مانند عفونت به نوزاد منتقل شود، زیاد است.
وی با اشاره به پیامدهای منفی دیگر تولد زودهنگام نوزادان، متذکر شد: چنین نوزادانی در آینده در معرض بیماریهای آسم، اوتیسم و بیشفعالی قرار میگیرند؛ در نتیجه اینکه والدین تصور کنند نوزادشان زودتر به دنیا بیاید و در آینده مشکلی نخواهد داشت، کاملاً نادرست است؛ ضمن اینکه عوارض دیررسی وجود دارد که معلوم نیست چه زمانی ظاهر میشود.
انتهای پیام/