دیده‌بان حقوق بشر: تحریم بیماران را در ایران دچار مشکل کرده است

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، گزارشی روز سه‌شنبه منتشر شد که تأکید می‌کند تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تهدیدی برای دسترسی برخی از ایرانی‌ها به داروهای مورد نیازشان برای مداوای بیماری‌هایی نظیر سرطان و صرع است و علی‌رغم معافیت‌هایی که گفته می‌شود برای این قبیل اقلام وجود دارد، دسترسی به این قبیل داروها سخت شده است. 

تارا سپهری‌فر محقق در دیدبان حقوق بشر که نویسنده این گزارش هم هست، در اتاق فکر شورای آتلانتیک در واشنگتن گفت: کمبود جدی دارو در ایران در این لحظه وجود ندارد، اما افرادی هستند که از کمبود دارو در مورد بیماری‌های خاصی رنج می‌برند و از اثرات منفی تحریم‌ها در این زمینه آسیب‌ می‌بینند. 

سپهری‌فر گفت: اگر این شرایط تغییر نیابد، انتظار داریم که آسیب‌ها به این بیماران بیشتر هم بشود.

مرکز پژوهش و معالجه بیماران سرطانی محک در ایران، دسترسی به 3 داروی عمده را سخت عنوان کرده است. در گزارش محک آمده است که افرادی که بیماری‌های خاصی دارند، پس از تحریم‌های آمریکا دسترسی به دارو برای آنها سخت شده است. 

براساس این گزارش، غذا، دارو و دیگر امکانات و تجهیزات بشردوستانه از تحریم‌هایی که واشنگتن سال گذشته اعمال کرد معاف هستند، اما آمریکا اقداماتی را با هدف تهدید فروش نفت ایران و بارگیری آنها انجام می‌دهد. همچنین این اقدام آمریکا بانک‌های خارجی را از انجام فعالیت‌های اقتصادی در ایران دور کرده است و نیز واردات غلات نیز با آهنگ کندتری انجام می‌شود. زمانی که صادرات نفت ایران کاهش می‌یابد، می‌تواند باعث افزایش تورم شده و تأمین این نوع داروها را برای بیماران در داخل سخت می‌کند.

در واکنش به این گزارش، یک مقام وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: معافیت‌های تحریمی آمریکا برای خرید محصولات کشاورزی، کالاهای اساسی، غذا، دارو و خدمات پزشکی برای ایران برقرار است. 

این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، آنچه را که مدیریت ناصحیح در ایران خوانده است را عامل عدم دسترسی بیماران به داروها و همچنین کمبودها ذکر کرده است.

این مقام خزانه‌داری آمریکا تأکید کرده است سازوکاری که این وزارتخانه هفته گذشته معرفی کرده، صادرات کالاهای بشردوستانه به ایران را تسهیل می‌کند. اما آدام‌اسمیت حقوقدانی که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما روی تحریم‌ها کار کرده است معتقد است این سازوکار جدید در صورتی می‌تواند باعث تقویت تجارت بشردوستانه ایران بشود که بانک‌ها به این نتیجه برسند بازار تجارت به حدی بزرگ است که آنها ریسک این کار را بپذیرند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی