کشورهای غربی و آمریکا درصدد انتقال قدرت به متحدان خود در سوریه

//////////////////////////////////حسن هانی زاده کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نشست سه جانبه روند آستانه و تشکیل کمیته  تدوین قانون اساسی سوریه اظهار کرد: یکی از مشکلات پیچیده بحران سوریه، مسئله تدوین قانون اساسی این کشور است که با وجود گذشت چند سال از آن همچنین نشست هایی که  کمیته تدوین قانون اساسی روند آستانه در ژنو  انجام داده است،  متاسفانه هنوز مسئله قانون اساسی یکی از مسائل  بسیار پیچیده و ابهام انگیز  در سوریه بوده و به نظر می رسد مجموعه ای از عوامل پشت پرده وجود دارد و هدف آن این است سوریه و مخالفان  آن به توافقی جامع با دولت این کشور دست نیابند.

او ادامه داد: آمریکا، ترکیه، سعودی و انگلیس در صدد هستند انتقال قدرت در کوتاه ترین زمان ممکن از بشار اسد رئیس جمهور سوریه به نیروهای متحد آمریکا انجام شود و هدف آنها  از بین بردن محور مقاومت  و ضربه زدن  به حزب الله بوده و مسئله تدوین قانون اساسی تنها بهانه ای است برای اینکه آمریکایی ها به اهداف خود در این کشور  دست یابند.

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به وضعیت داخلی سوریه خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه قانون اساسی در طول هشت سال گذشته دو بار بازنگری شده اما همچنان مسئله اختیارات رییس جمهور، وضعیت نیروهای مسلح سوریه و آینده نظام سیاسی این کشور در هاله ای از ابهام باقی مانده است و  کشورهای تدوین کننده و شرکت کننده در نشست سه جانبه روند آستانه هنوز به راه حل جامعی نرسیده اند.

هانی زاده تصریح کرد: می توان اینطور استنباط کرد که به نتیجه رسیدن  واجرایی شدن فرآیند تدوین قانون اساسی در سوریه  طولانی خواهد بود و باتوجه به اینکه اساسا بحران به وجود آمده در این کشور راه حل نظامی ندارد، به نظر می رسد راه برون رفت  این است که نیروهای خارجی خاک سوریه را ترک کرده، اقدامات گروهک های تروریستی سرکوب و پاکسازی در این راستا صورت بگیرد. همچنین قانون اساسی برمبنای شرایط سوریه تدوین و تصویب شود تا بحران در این کشور به پایان برسد. با توجه به محبویبتی که بشار اسد رئیس جمهور این کشور  برخوردار است، به نظر می رسد بدون وجود او امکان حل بحران سوریه وجود نخواهدداشت.

او با اشاره به بحران آوارگان در سوریه خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط کنونی، مسئله آوارگان از موضوعات مهم در کشور سوریه به شمار می رود و باید زیر نظر  سازمان بین الملل و  باحضور نماینده دبیر کل سازمان ملل در سوریه حل و فصل شود.حدود یازده میلیون سوری از جمعیت بیست و هشت میلیونی این کشور آواره هستند و تنها در صورت بازگشت شرایط عادی به این کشور آنها به شهرهای خود بر می گردند. 


بیشتر بخوانید:بیانیه مشترک وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه


نشست سه جانبه وزرای خارجه عضو روند آستانه در ژنو با حضور محمدجواد ظریف، مولود چاووش اوغلو و سرگئی لاوروف وزیران امور خارجه ایران، ترکیه و روسیه با حضور گیر پدرسون نماینده ویژه دبیرکل در امور سوریه با محوریت تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه انجام شد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی