به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در شهریورماه امسال شیوهنامه اجرایی آیین نامه رسیدگی به تخلفات انضباطی دانشجویان، به دانشگاهها ابلاغ شد و قرار بود از مهر ماه امسال اجرایی شود.
برخی دانشجویان معتقد بودند این شیوهنامه دست مسؤولان را در برخورد سلیقهای با دانشجو باز خواهد گذاشت و از این رو شیوهنامه جدید با انتقادهایی از سوی دانشجویان مواجه شد.
شیوه نامه قبلی یا همون شیوهنامه فعلی انضباطی دانشجویان از این آدرس در دسترس است.
*مفاد شیوهنامه جدید رسیدگی به تخلفات انضباطی دانشجویان
در این شیوهنامه شوراهای انضباطی دانشگاهها قادر به رسیدگی به ۴ گروه از تخلفات شدهاند. گروهها به شرح زیر است:
* منتقدان شیوه نامه انضباطی جدید دانشجویان چه میگویند؟
برخی منتقدان به رعایت اصل عدالت در این شیوهنامه نقدهای جدی وارد کردهاند.
برای مثال در این شیوهنامه جدید، دانشگاهها برای تخلفاتی که در قانون مجازات تعیین شده دارند مجازات مجدد وضع میکنند و همچنین برای رفتارهایی که در قانون مجازات ندارند توسط دانشگاه مجازات وضع میشود. صحت این شیوه عمل اساسا مورد انتقاد است.
در شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان، دانشگاهها برای تخلفاتی که در قانون مجازات تعیین شده دارند مجازات مجدد وضع میکنند و همچنین برای رفتارهایی که در قانون، مجازات ندارند توسط دانشگاه مجازات وضع میشود، صحت این شیوه عمل اساسا با تردید همراه است
همچنین در شیوهنامه جدید دانشجو از داشتن نماینده و همراه در کمیتههای انضباطی محروم شده است.
در نحوه ابلاغ دانشجو به کمیتههای انضباطی هم احضار تلفنی و پیامکی به جای احضار کتبی به رسمیت شناخته شده است.
در نتیجه موارد این چنینی بود که فعالان دانشجویی منتقد این شیوهنامه از وزرای مربوط و معاون حقوقی رئیسجمهور که در تهیه منشور حقوق شهروندی مشارکت داشته خواستند که حقوق دانشجویان در دادرسی منصفانه رعایت شود.
* بررسی شیوه نامه انضباطی دانشجویان توسط معاونت حقوقی رئیس جمهور
در پی برخی اعتراضات دانشجویان، امروز خبری از بررسی شیوه نامه انضباطی دانشجویان توسط معاونت حقوقی رئیس جمهور منتشر شد.
لعیا جنیدی معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کرد که موارد مغایر با قانون اساسی، قوانین عادی و منشور حقوق شهروندی در این شیوهنامه با همکاری نمایندگان تشکلهای دانشجویی و دستگاههای مربوط اصلاح میشود.
در حالی معاون حقوقی رئیسجمهوری به اعتراضهای دانشجویی نسبت به شیوه نامه پیشنهادی انضباطی دانشجویان ورود خواهد کرد که سازمان امور دانشجویان وزارت علوم هم اعتراضها را بررسی میکند
*همه اعتراضهای دانشجویی راهکار مخصوص به خود را دارد
سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در این باره اظهار داشت: دانشجویان اعتراضاتی به شیوهنامه پیشنهادی دارند و این طبیعت کار دانشجویی است.
وی ادامه داد: برای بررسی اینکه اینکه این اعتراضها به حق است یا نیست، هر از چندگاهی این اعتراضها جمع و در سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بررسی میشود.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: بنابراین همه این اعتراضها راهکار مخصوص به خود را دارد و مراجع بالادستی هم میتوانند اظهارنظر کنند و این اعتراضها در آن مراجع هم بررسی شود.
*اعتراض دانشجویان مربوط به قبل از تصویب شیوهنامه جدید انضباطی است
خبرنگار فارس این موضوع را از مسؤولان مربوط در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیگیری کرده است.
غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در این باره اظهارداشت: این شیوهنامه هنوز ابلاغ نشده است و اعتراضی که دانشجویان مطرح میکردند مربوط به قبل از تصویب شیوهنامه انضباطی جدید است.
هنوز شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان به تصویب نرسیده و اعتراضهای دانشجویان مربوط به پیشنویس است
وی گفت: این موضوع توسط سازمان امور دانشجویان این موضوع در حال پیگیری است.
*پیشنویس شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان فعلا در دست بررسی است
حمیدرضا علومی یزدی سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در این باره اظهارداشت: شیوهنامه فعلا در دست بررسی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
وی گفت: دانشجویان به پیشنویس شیوهنامه معترض هستند و شیوهنامه هنوز رسمی نشده که ابلاغ شده باشد.
بررسیهای در موضوع شیوه نامه جدید انضباطی دانشجویان فعلا در سطح وزارتخانههای علوم و بهداشت و ستاد شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال انجام است
سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که آیا با ورود معاونت حقوقی رئیسجمهور به این موضوع، تغییری در کمیته نمایندگان بررسیکننده این شیوهنامه ایجاد خواهد شد؟ گفت: این بررسیها داخلی است و فعلا در سطح داخلی وزارتخانهها و ستاد شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی موضوع هستیم.
*قبل از ورود معاونت رئیسجمهوری، دانشگاهها برای بازنگری و شفافسازی شیوهنامه اقدام کردند
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در تازهترین واکنش به ورود معاونت حقوقی رئیس جمهوری به اعتراضهای دانشجویی از آییننامه جدید انضباطی دانشجویان، گفته است: نگرانی دانشجویان بابت ورود به فضای مجازی آنان است که آیین نامه انضباطی به این موضوع ورود نمیکند و قبل از ورود معاون رئیسجمهوری هم معاونان دانشجویی دانشگاهها مشغول شفافسازی و بازنگری این بخش از شیوهنامه شدهاند؛ همچنین از دانشگاهها هم خواسته شده تا پیشنهادات دانشجویان را منعکس کنند.
به گزارش فارس، با توجه به حواشیهای ایجاد شده به نظر میرسد شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان فعلا تا ارجا راه طولانی پیشرو دارد.
انتهای پیام/