تاب آوری در شهرهای در حال توسعه مهم تر است

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، رضا کرمی محمدی مدیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نشست علمی تخصصی شهرهای زیست پذیر و تاب‌آور که در حاشیه مراسم جایزه خشت طلایی تهران برگزار شد، گفت: بحث تاب آوری و هوشمندسازی دو ضرورت برای شهرهای در حال توسعه است.

وی افزود: بیشتر تمرکز من بر روی تاب‌آوری است زیرا ما که در حال توسعه هستیم تاب آوری مانع از عقبگرد می‌شود.

کرمی محمدی ادامه داد: اگر شهری تاب آور نباشد می‌تواند جلوی رشد و توسعه شه ها را گرفته و نگذارد مسیر توسعه طی شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت بحران شهر تهران ،گفت: اقتصاد مقاومتی نمونه‌ای تاب‌آوری است و برای این امر نیازمند آن هستیم که هم زیرساخت‌ها و هم رو بناها تاب آور باشند.

وی افزود: جلوگیری از غفلت از مخاطرات یکی از مباحثی است که در تاب‌آوری به آن توجه می‌شود یعنی به فرد کمک میکند تا آمادگی وقوع مخاطرات را داشته باشد.

کرمی محمدی ادامه داد: برای مثال شما در مسافرت به سر می‌برید بدون آنکه حواستان باشد ماشین پنجره می‌شود حالا اگر زاپاس همراهتان نباشد یا اگر سرعت شما زیاد باشد یا اینکه شما نتوانید ماشین را درست کنترل کنید اینها می‌شود عدم تاب آوری.

مدیرعامل سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: تاب آوری ابعاد مختلفی دارد که ما موضوع اصلی‌مان مخاطرات طبیعی است که شهرها را تهدید می‌کند که در تهران سه موضوع زلزله سیل و فرونشست سه مخاطره با احتمال وقوع بالا است.

وی افزود: تاب آوری تهران و هر شهری بسته به عملکرد مدیران آن شهر باز می‌گردد و هر شهری براساس آن زیرساخت‌هایی که دارد می تواند در هر مخاطره تاب بیاورد یا خیر.

کرمی محمدی گفت: وقتی زلزله ملارد رخ داد مردم تهران در چند ده کیلومتری کانون زلزله تاب آور نبودند و به خیابان‌ها ریختند و باعث وقوع ترافیک و راهبندان شدند و جالب است که حتی ۵۰ نفر به خاطر آلودگی هوای بیشتری که آن شب تولید شد فردای آن روز بیشتر از روزهای قبل فوت کردند.

وی افزود در تهران سامانه ای نصب شده است که به جهت افزایش تاب آوری شهر تهران چند ثانیه زودتر وقوع زلزله را اعلام می‌کند تا فرصت بسته شدن شیرهای گاز فراهم شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی