به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، در بخشی از سفر یک روزه به استان هرمزگان به مجتمع بندری شهید رجایی رفت و از سیستم هوشمند نظارت بر تجارت، سامانه رهگیری پلمب و سامانه جامع گمرکی بندر وگمرک شهید رجایی بندرعباس بازدید کرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در این بازدید از نقش شرکتها دانشبنیان در تحول فرآیندهای گمرکی گفت و ادامه داد: تسهیل و تحول فرآیندهای گمرکی به کمک شرکتهای دانشبنیان محقق میشود. بعضاً ورود یک شرکت دانش بنیان میتواند باعث صرفه جویی زیادی در امور گمرکی شود و با پردازش داده و تحلیل ریسکهای هر محموله وارداتی یا صادراتی، امور گمرکی را سرعت بخشید.
ستاری، با اشاره به اجرای «سامانه جامع امور گمرکی» توسط نیروی جوان و خبره دانشگاه تهران در قالب یک شرکت دانشبنیان، ادامه داد: این سامانه که با همت یک گروه جوان به راه افتاده، زمینه ساز ایجاد گمرک الکترونیک شد. این سامانه حذف فرآیندهای زمانبر و پیچیده کاغذی که بعضاً فسادزا بوده است را به ارمغان آورد.
گمرک به «ایکسری کانتینری» ایرانساخت مجهز میشود
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با اشاره به تجربه موفق ساخت دستگاه ایکسری کانتینری با تلاش یک شرکت دانشبنیان گفت: با حمایت مدیران گمرک، به زودی شاهد نصب نخستین دستگاه ایکسری کانتینری ساخت داخل، در گمرک شهید رجایی خواهیم بود.
ستاری ابراز امیدواری کرد :همه گمرکهای کشور به ایکسری کانتینری ایرانساخت مجهز شوند و ایران در این زمینه به خودکفایی برسد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با قدردانی حمایتهای مدیران و کارشناسان گمرک جمهوری اسلامی ایران از شرکت های دانشبنیان گفت: خوشبختانه مفاد مربوط به گمرک در قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان به خوبی اجرا میشود؛ در حال پیگیری تدوین و اجرای برنامهای گستردهتر برای تسهیل امور گمرکی شرکتهای دانشبنیان در قالب فعالان مجاز اقتصادی هستیم.
ستاری با هدف تسهیل و تسریع تبادل تجهیزات و تحقق تسهیلات گمرکی شرکت های دانش بنیان و فعالان اقتصادی ضمن بازدید از مجموعه بندری شهید رجایی، درباره چگونگی و تحقق حمایت از این شرکت های در حوزه گمرکی با مدیر کل گمرک شهید رجایی گفتوگو کرد.
انتهای پیام/