به گزارش خبرنگار گروه علمی ودانشگاهی خبرگزاری فارس، در چند سال اخیر بازار استارت آپها در کشور، حسابی داغ شده است و افراد صاحب ایده به دنبال راهی هستند تا بتوانند ایده های خود را به محصول و نتیجه برسانند.
در میانه راه برخی از افراد از ادامه مسیر منصرف شده و دنباله روی افرادی می شوند که کار کردن بر روی ایده دیگران را بر تلاش برای رسیدن به نتیجه ایده خود، ترجیح میدهند.
اما کسانی هستند که پای ریسک و مخاطرات ایده خود ایستادند و فقط به دنبال راهنمایی هستند تا بتوانند راحت تر این مسیر را ادامه دهند. برای آنچه افراد ایده پرداز چشم انداز مناسبی از مسیر خود داشته باشند با تعدادی از افراد صاحب نظر در حوزه استارتآپ و ساخت اپلیکیشن و نرم افزار گفتگو کردیم.
یکی از مسائلی که ذهن ایده پردازان را به خود مشغول کرده است موضوع ایجاد یک پلت فرم و نرم افزار یا اپلیکیشن برای ارائه خدمات شان به مردم است.
هزینه ساخت یک اپلیکیشن چهقدر است؟
هادی حسنی کارشناس نرم افزار در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به هزینه برنامه نویسان برای برنامه نویسی، گفت: هزینههای ساخت یک نرم افزار یا اپلیکیشن بسته به نوع درخواست متفاوت است.به عنوان مثال برای یک نرم افزار معمولی اندروید نیاز است که یک تیم دو تا سه نفره برای برنامه نویسی اقدام کند و بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه برای آن برآورد شده است.
وی تأکید کرد: پیشنهاد می کنم تا ایده پردازان، ساخت اپلیکیشن های خود را به شرکت های بزرگ واگذار نکنند که به دلیل نام و برند شان هزینههای اضافی زیاد میگیرند.
تیم های ایده پرداز میتوانند در شکل دهی تیم خود یک نفر را به عنوان برنامه نویس سهامدار کنند تا از بابت همکاری فرد اطمینان داشته باشند و به این ترتیب هزینه پشتیبانی نیز از بین می رود و فرد می تواند به راحتی از حضور یک برنامه نویس در تیم خود بهره ببرند
حسنی در ادامه گفت: برخی از افراد از این موضوع واهمه دارند که ایدههای آنها توسط برنامه نویسان سرقت شود که این موضوع از اساس اشتباه است چرا که اگر با برنامه نویس ، قرارداد شفاف و مطمئنی منعقد شود این حق برای برنامه نویس وجود ندارد که بخواهد از نرمافزاری که برای سفارش دهنده تولید کرده در زمینه های دیگر و برای افراد دیگر استفاده کند.
این کارشناس نرمافزار تأکید کرد: البته تیم های ایده پرداز میتوانند در شکل دهی تیم خود یک نفر را به عنوان برنامه نویس سهامدار کنند تا از بابت همکاری فرد اطمینان داشته باشند به این ترتیب هزینه پشتیبانی نیز از بین می رود و فرد می تواند به راحتی از حضور یک برنامه نویس در تیم خود بهره ببرند.
ایده پردازان نگران سرقت ایده نباشند
کیارش حسینی کارشناسی و مشاوره استارتآپ ها نیز در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره یکی از دغدغه های ایده پردازان، یعنی سرقت ایده توضیح داد: ایده پردازان نباید فراموش کنند که ایده به تنهایی آن قدر فوقالعاده نیست که برای سرقت آن افراد اقدام کنند مهم این است که برای پرورش ایده سریع واکنش نشان داده و در مقابل مشکلات در آورد.
وی ادامه داد: باید همزمان با ذائقه مشتری را اصلاح کرد و با فروش اعتباری محصول این این موضوع را بررسی کرد که تا چه میزان ایده می تواند به نتیجه و محصول برسد.
کارشناس مشاوره استارتآپ ها تاکید کرد: موضوع کسب و کار با ایده کاملا متفاوت است برای توسعه کسب و کارها این موضوع را باید در نظر داشت که دیر یا زود افرادی از ایده شما مطلع شده و میتوانند برای انجام آن اقدام کنند مهم این است که شما خود را با بازار هماهنگ کرده و به روز باشید.
ایده پردازان نباید فراموش کنند که ایده به تنهایی آن قدر فوقالعاده نیست که برای سرقت آن افراد اقدام کنند مهم این است که برای پرورش ایده سریع واکنش نشان داده و در مقابل مشکلات در آورد.
کمک دولتیها به استارت آپها
یکی دیگر از مشکلاتی که ایده پردازان را از پیمودن راه برای تحقق ایدههایشان منصرف میکند، نداشتن حمایت نهادهایی است که به آنها در تحقق این رویا کمک کند.
امیر ناظمی معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، تاکید کرد: برای حمایت از استارتآپ ها طرح نوآفرین در این وزارتخانه انجام می شود.
وی تاکید کرد: این طرح کمک میکند تا تیم های استارتآپی بتوانند برای انجام فرایند های مورد نیاز تا دسترسی به محصول است یک نهاد حامی کمک بگیرند.
ناظمی اضافه کرد: این طرح از ابتدای تابستان کلید خورده و به دنبال این هستیم تا با ارائه تسهیلات به تیم های استارتاپی کمک کنیم بتوانند نتیجه تلاش خود را ببینند.
با وجود اینکه رسانهها تلاش زیادی برای تشریح روند پیگیری ایده میکنند اما افراد ایده پرداز باید در نظر داشته باشند که استفاده از تجربیات استارتآپ های موفق می تواند به آنها برای رسیدن به نتیجه مطلوب بیشترین کمک را بکند و با توجه به اینکه جنس فعالیت های استارتآپی از نوعی است که تلاش و پشتکار افراد باز میگردد و بهتر است ایده پردازان کفش آهنین به پا کرده و به حمایتهای نهادهای دولتی چندان دلبسته نباشند.
انتهای پیام/