کسبه: بازسازی حسن‌آباد متوقف شد/ شهرداری: بازسازی متوقف نشده است

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس - مریم گلباز؛ میدان تاریخی حسن‌آباد در چند سال گذشته بارها طعمه حریق شده است، آخرین حریق در تیر ماه امسال صورت گرفت که سقف این سازه فرو ریخت و المان شرقی کلاه‌فرنگی میدان حسن‌آباد از بین رفت البته بخش غربی سالم ماند.

کارشناسان معتقد بودند که 40 درصد از این بنای قجری آسیب دیده است اما سرستون‌ها سالم مانده است. بعد از حریق تیر ماه میدان حسن‌آباد بارها اعضای شورای شهر و سایر مسؤولین از این میدان بازدید کرده و هر بار تأکید بر بازسازی سریع این بنای قجری داشتند.

حسن خلیل‌آبادی عضو شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفته بود که تلاش می‌کنیم تا سازه در کوتاه‌ترین زمان ممکن بازسازی شود اما این سازه تاریخی است و باید دقت کارها انجام شود.

عضو شورای شهر تهران به انبارهایی که در این میدان قرار دارد اشاره کرد و گفت: مواد داخل این انبارها اشتعال زا است و سبب حریق می‌شود. 

مسؤولان بارها تأکید بر بازسازی میدان حسن آباد کردند  تا جایی که پیروز حناچی شهردار تهران در فضای مجازی اعلام کرد که در کنار بازسازی سریع میدان حسن‌آباد که بخشی از هویت تاریخی است نظارت بر ایمنی اماکن تجاری و انبارهای پیرامون آن را به جد دنبال می‌کنیم.

یکی از اقدامات سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران بازدید از  اماکن تجاری است  و اگر ایرادات فنی داشته باشد به آنها اخطارهای لازم داده می‌شود و  با وجود اینکه شهرداری به طور مدام برای ایمن‌سازی این مکان‌ها اخطار می دهد  متأسفانه کسبه خیلی به این موضوع توجه نمی‌کنند.

مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران چندی پیش در این باره به خبرنگار فارس، گفت: بازدیدهای بسیاری از میدان حسن‌آباد داشته و اخطارهای متعددی صادر شده است. روش‌های انبارداری در این محدوده غیراصولی است و همین موضوع باعث آسیب دیدن به سازه می‌شود و مواد نگهداری شده به گونه‌ای است که سریعا آتش می‌گیرد.

 

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران معتقد است که باید مالکان هم پای کار بیایند تا بتوانیم سازه‌ها را به درستی ایمن‌سازی کنیم.

وی تأکید کرد: حفظ بناهای تاریخی در دستور کار است و علت حریق حسن‌آباد هم اتصالی سیم برق بوده است.

داوری به این موضوع اشاره کرد که ما 320 مکان تاریخی ثبت شده در تهران داریم این در حالی است که تعداد مکان‌های تاریخی در تهران بسیار زیاد است.

بعد از حریق میدان حسن‌آباد، رئیس جمهوری هم خواستار بازسازی سریع این میدان تاریخی شد.

علی ربیعی سخنگوی دولت در توئیتی نوشت که رئیس جمهور درباره آتش‌سوزی میدان حسن‌آباد بناهای تاریخی را بخشی از هویت ملی دانسته و شهرداران کل کشور را ملزم به مقاوم‌سازی این ابنیه کرده است.

بر اساس این گزارش، میدان حسن‌آباد که از میدان‌های قدیمی تهران است در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و با خیابان حافظ و وحدت اسلامی واقع شده است. این بنای تاریخی از سوی میراث ثبت ملی شده است. 

امروز مسؤولین میراث فرهنگی اعلام کردند که بازسازی میدان تاریخی حسن‌آباد متوقف شده است. 

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، در این باره به فارس، گفت: در زیر سازه مشکلاتی ایجاد شده که روند بازسازی بخش‌های فوقانی را کند کرده است و باید بیشتر بر روی این طرح کار شود.

به گفته وی، در حال حاضر در بخش اجرا، سقف و همین‌طور شیروانی اقداماتی آغاز شده است و شهرداری تهران هم در این خصوص کارهایی انجام داده است.

با توجه به اینکه اعلام شده است مشکلات زیرساخت در طرح بازسازی میدان حسن‌آباد ایجاد شده و این پروژه فعلاً متوقف شده است، یاسر جعفری معاون فنی و طرح‌های شهری سازمان زیباسازی شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: بازسازی متوقف نشده است و در حال حاضر نیز برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان در حال بازدید هستند. 

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه پنج‌جانبه‌ای در این باره بسته شده است گفت: مالک پذیرفته است که هزینه‌ها را بپردازد، زیباسازی شهر تهران، شهرداری منطقه 11، میراث فرهنگی، مالک و دانشگاه تهران به عنوان مشاور در این زمینه همکاری می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر پروژه فعال است، گفت: بله در بخش داخلی کارگاهی ایجاد شده و کار در حال اجراست.

وی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود مشکلی در زیر سازه ایجاد شده است گفت: مواردی بوده که مربوط به گذشته ساختمان است اما تا حدودی برطرف شده و کار در حال اجراست. 

قرار است 85 درصد سازه حسن‌ آباد توسط مالک بازسازی شود و شهرداری فقط نمای بیرونی را بازسازی کند.

علی‌اصغر عطایی مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: طی آخرین بازدید صورت گرفته که روز گذشته بوده است اقدامات در میدان حسن‌آباد در حال اجراست، مطابق تفاهم‌نامه‌ای که با مالک، سازمان زیباسازی و دانشگاه تهران صورت گرفته قرار است که 85 درصد اقدامات را مالک انجام دهد. تفاهم‌نامه این گونه است که مالک داخل ساختمان را با نقشه‌هایی که توسط سازمان زیباسازی و میراث فرهنگی تأیید شده است انجام دهد و نمای بیرونی هم توسط شهرداری اجرا شود.

 

به گفته عطایی، 90 درصد سقف را مالک برداشته و نخاله‌ها را هم تخلیه کرده است و قرار است به زودی بازسازی نمای بیرونی آغاز شود.

وی با بیان اینکه بازسازی نمای بیرونی و شیروانی بر عهده سازمان زیباسازی و دانشگاه تهران است، گفت: در این باره تفاهم صورت گرفته است.

به گفته عطایی، فعلا کار در داخل ساختمان صورت گرفته و در بخش بیرونی آن اقدامی صورت نگرفته است و به زودی بازسازی بیرونی انجام می‌شود.

وی با تأکید بر این موضوع که مهمترین بخش برداشتن سقف سازه بود که بسیار آسیب دیده و آهن‌های آن خم شده است،‌گفت: کارهای بیرونی هم انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش، با توجه به اینکه اعلام شده بود بازسازی میدان حسن‌آباد متوقف شده اما مسؤولین شهری معتقدند که کار در داخل ساختمان و توسط مالک انجام می‌شود. البته هنوز بازسازی نما که باید توسط شهرداری انجام شود، آغاز نشده و قرار است به زودی این امر رخ دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی