صالحی‌امیری: اگر زمان به عقب برمی‌گشت برای عارف حکم نمی‌زدم/ دفاعی از بلاتکلیفی والیبال ندارم

به گزارش مشرق، سیدرضا صالحی امیری در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه اظهار داشت: از بیش از 170 نفر در کمیسیون‌های 18 گانه کمیته ملی المپیک به عنوان یک اتاق فکر بهره می‌بریم. ورزش نیاز به یک اتاق فکر دارد که ما در ایران از آن بی بهره هستیم. ایجاد اتاق فکر بنای جدیدی است که بنای ورزش ایران از مجرای آن به نتیجه می‌رسد‌. بنا دارم تمام تصمیمات خود را از اتاق فکر انجام دهیم.

رئیس کمیته ملی المپیک یادآور شد: 50 درصد آکادمی در مورد تیم‌ها و 50 درصد بقیه در بحث کارهای نرم افزاری است که طرح‌ها و ایده‌های خوبی است و آکادمی در مسیر حرکت به جایگاه واقعی خود است.

بیشتر بخوانید:

جلسه مشکوک درمورد والیبال؛ داورزنی بود، ایگور نبود!

وی در مورد اعزام بسکتبال سه نفره به مسابقات جهانی ساحلی گفت: در ستاد عالی دو نگاه اعزام و عدم اعزام بود. ما نمی‌دانستیم قطر با اصول اخلاقی مسابقات را برگزار می‌کند اگر می‌دانستیم اینگونه است قطعا این تیم را اعزام می‌کردیم.  

صالحی‌امیری در خصوص حضور افرادی از کمیته در قطر گفت: من و سجادی برای نشست انوک در قطر شرکت کردیم. قراخانلو به عنوان سفیر فرهنگی از انوک دعوت شده بود. رئیس و دبیر کل و دو مهمان ویژه نیز می‌توانستیم همراه داشته باشیم. من و سجادی و اسلامیان در جلسات انوک شرکت کردیم. ما تصمیم گرفتیم در هر سفر رئیس و یک نفر از هیئت اجرایی و یک رسانه او را همراهی کند.

وی گفت: ما در تلاشیم آکادمی به اقتدار خود در منطقه و جهان برگردد. حدود 7 میلیارد تومان در آکادمی هزینه کردیم که امسال و سال آینده بیشتر خواهد شد. 90 درصد بودجه همه فدراسیون‌ها پرداخت شده است. برای 10 درصد باقیمانده هم مشکلی نداریم. کمک مستقیم ما امسال 27 میلیارد تومان خواهد بود. 10 تا 15 میلیارد هم کمک غیر مستقیم مانند هزینه ساحلی، المپیک زمستانی و هزینه‌های ارزی داریم. ‌5 میلیارد هم به فدراسیون‌های المپیکی مشروط به ارائه برنامه به سجادی و تصویب ستاد و تصویب در هیئت اجرایی پرداخت می‌کنیم‌.
نرم پرداخت در6 تا 7 ماه اول سال در کشور 35 درصد است اما ما 90 درصد بودجه فدراسیون‌ها را داده‌ایم‌.کمیته ملی المپیک چالش و بحرانی به نام بودجه ندارد.‌ کشتی، بسکتبال والیبال، کاراته کمک فوق العاده دریافت خواهند کرد. بقیه فدراسیون نیز کم کم به این لیست اضافه می‌شوند.

رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص مشکل دوشغله بودن  قراخانلو گفت: با رئیس دانشگاه تربیت مدرس صحبت کردم، نمی‌توان برنامه‌های قراخانلو را نیمه کاره گذاشت. برنامه‌های او باید به نتیجه برسد و من به برنامه‌های او اعتقاد دارم. وی تلفنی موافقت کرد و کتبا هم عنوان شده است. استدلال حقوقی ما این است که وی می‌تواند ماموریتی در آکادمی باشد. ما نمی‌توانیم در میانه کار را رها کنیم‌. قراخانلو سرمایه ملی ورزش کشور است. آکادمی در مسیر یک جهش است و کاشته‌های آن در آینده برداشت می‌شود‌.

وی در پاسخ به تسنیم در مورد کرسی‌های کسب شده در تیراندازی و عدم دست یابی پست نایب رئیسی دادگر در آسیا افزود: درخصوص کسب کرسی در تیراندازی با 40 تا 50 کشور مکاتبه کردیم که دادگر رای بگیرد و در تلاشیم تا کرسی برای او احیا شود. متاسفانه نگاه کوتاه وجود دارد که این مانند سرطانی برای ورزش است،  وررش یک مسیر بلند به سمت قله است. اگر کسی فکر کند خودش می‌تواند این مسیر را برود به نتیجه برسد.

رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به تسنیم اظهار داشت: فوتبال در لیست بودجه و کمک ما نیست ولی تیم فوتبال امید هست. در هیئت اجرایی تصویب شده که معادل سال قبل کمک شود. ایام نوروز 200 میلیون تومان کمک کردیم الان هم کمک خواهیم کرد که رقم آن قطعی نشده است. با تاج و سلطانی‌فر جلسه داشتیم، تصمیم گرفتیم هر سه حمایت همه جانبه از یتم امید داشته باشیم تا طلسم شکنی کند و این تیم را در المپیک ببینیم. بنای همه ما بر حمایت است اما این که چه میزان موفق می‌شویم باید از کارشناسان پرسید. باید از تاج و استیلی در مورد موفقیت پرسید ولی تعهد حمایت مالی و معنوی از تیم را می‌دهیم.

وی در مورد معرفی دبیرکل کمیته گفت: در یک ماه آینده دبیرکل معرفی می‌شود و به نتیجه رسیدیم. ما 9 کاندیدا را مطالعه کردیم و با مشورت با هیئت اجرایی و افراد صاحب نظر به جمع بندی رسیدیم و حداکثر یک ماه آینده معرفی خواهیم کرد.

رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: از مجموع ٨٢ هزار دلار کمک بین المللی که کمیته ملی المپیک دریافت کرده، 20 هزار دلار از شورای المپیک بوده و مابقی هم توسط کمیته بین‌المللی المپیک واریز شده است.

صالحی‌امیری در خصوص شرایط والیبال اظهار داشت: اشکالات به وضعیت فعلی والیبال وارد است. والیبال پدیده نوظهوری در ورزش است که می‌تواند رقیب فوتبال در جامعه باشد. بهترین کار این است که سکوت کنم. در آینده نزدیک والیبال از بلاتکلیفی خارج می شود و من دفاعی ندارم.

وی در خصوص جلوگیری از افراد با نفوذ و کارمندان وزارت ورزش در فدراسیون‌ها گفت:  مدیریت ورزش باید از مرز بندی شغل و غیر شغل بودن خارج شود. نفرات دوم در هر فدراسیون یعنی دبیر باید حتما تکنیکال و فنی باشند و چهره اول اگر فردی ملی باشد که بتواند منابع ملی را بیاورد، بهترین حالت است و جهش خواهیم داشت. باید کسانی راس فدراسیون باشند که قدرت جذب منابع و امکانات را داشته باشد. غیر از این باشد ما لطمه خواهیم خورد. باید بستر حضور مدیران ملی فراهم شود. بخشی از این در اساسنامه فدراسیون‌ها حل خواهد شد و بخش دیگر به سیاست گذاری ما و وزارت ورزش بر می‌گردد که دنبال چهره‌های تاثیرگذار باشیم. این یک سیاست دو جانبه است.  این نیازمند اراده وزارت ورزش و اساسنامه فدراسیون‌ها است.

صالحی‌امیری در خصوص استعفای عارف از کمیسیون صلح و ورزش اظهار داشت: اینکه کسی بگوید سیاسی نیستم خلاف واقع است اما من در این جایگاهی که هستم سیاسی عمل نمی‌کنم. دستگاه را نمی‌توان با سیاست اداره کرد. افراد پیشنهاد و در هیئت اجرایی بحث می شود. عارف با جمعی از اصحاب هنر و سینما به من مراجعه کرد و کسی هم او را معرفی نکرد. او گفت پروژه‌ای را آغاز کرده در رابطه با صلح و زنان که تصویری از زنان ورزشکار ایرانی را نشان دهد. او گفت می‌تواند این موضوع را در قالب کمیته ملی المپیک سامان دهد تا در IOC جهانی شود. من پذیرفتم چون ایده خوبی بود. اعضای هیئت اجرایی هم‌ آن را پذیرفتند. من در اصول مدیریتی که دارم با فشار رسانه‌ای او را کنار نگذاشتم ولی با فشارهای رسانه‌ای خودش استعفا کرد و کمیسیون عملا تعطیل شد. ما کتبا با استعفا موافقت کردیم ولی رسانه‌ای نکردیم. اگر آن زمان اعلام می‌شد برداشت دیگری می‌شد. اگر به مهر سال گذشته بر می‌گشتم برای او حکم‌ نمی‌زدم. تصمیم گرفتیم محسن رضوانی رئیس کمیسیون شود.

برچسب ها:

ورزش