دستور رئیس جمهور برای کاهش ریسک استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اجرا نشد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس غلامحسین شافعی امروز در جلسه گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد،  با اشاره به صحبت‌های وزیر اقتصاد در مورد وضعیت صادرات گفت: صادرکنندگان ما با توجه به شرایط اواخر سال گذشته و 6 ماهه ابتدای امسال کار متفاوتی را در مورد صادرات انجام دادند در حالی که در طی این مدت در مسیر رگبار مشکلات مختلف داخلی و خارجی قرار داشتند. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: اما علیرغم این اقدامات، این سربازان جبهه اقتصادی گاهی با اتهامات مختلف روبرو بودند اما براساس اعتقاد و ایمان به کار خود ادامه دادند و از اینکه وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی از صادرکنندگان تقدیر می‌کنند بسیار خوشحال هستم. 

شافعی اظهار داشت: ما در چند ماه پیش با شرایط بسیار سختی مواجه بودیم بطوریکه در طی یک روز صادرکننده 4 تا 5 بار سورپرایز می‌شد و کالایی که از مبدا حرکت می‌کرد تا به مقصد می‌رسید چندین بار تحت تاثیر تغییر مقررات قرار می‌گرفت.

وی با بیان اینکه این اقدامات لطمات بسیار فراوانی به صادرکنندگان وارد کرد اظهار افزود: اما اکنون رئیس کل بانک مرکزی اعلام می‌کند که دیدگاهش نسبت به صادرکنندگان از سال گذشته تاکنون تغییر کرده است. 

شافعی همچنین در مورد شاخص‌های اقتصادی و گزارش منتشر شده اتاق از شامخ اقتصادی گفت: در دو ماه گذشته حرکت کند رو به بالا داشته‌ایم البته امار مثبت نبوده اما منفی‌ها کمتر شده است. 

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی داشته است، بیان داشت: یکی از عوامل آن ترسالی بوده است. 

شافعی با تاکید بر اینکه در رابطه با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی بخش خصوصی را از بخش دولتی جدا بدانید بیان داشت: این امر به همت لاریجانی در مورد استفاده از ذخایر صندوق ذخیره ارزی انجام شد و پیش از آن ارقامی در مورد بدهی بخش خصوصی مطرح می‌شد که اصلا به بخش خصوصی مرتبط نمی‌شد و اکنون با جدا کردن بخش خصوصی از بخش دولتی در مورد استفاده از ذخایر صندوق ذخیره ارزی آمار اعلامی تفاوت بسیار قابل ملاحظه‌ای با آمار اعلامی نسبت به گذشته دارد. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: در مورد استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در جلسه هیات امنای این صندوق که با حضور رئیس جمهور برگزار شد پیشنهادی مطرح شد و حتی نمایندگان بخش خصوصی به رئیس جمهور اعلام کردند که اگر همین الان به ما اجازه بدهید که از منابع صندوق توسعه ملی ارز دریافت کنید حاضر به این کار نیستم زیرا از تجربه‌های تلخ گذشته می‌ترسیم و نمی‌دانیم که بعدها قرار است با چه قیمتی این ارز را برگردانیم. 

وی بیان داشت: بنابراین به رئیس جمهور پیشنهاد شد تا میزان ریسک پذیری بخش خصوصی واقعی برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در جهت سرمایه‌گذاری واقعی کاهش یابد و این پیشنهاد از سوی رئیس جمهور منطقی عنوان شد اما از آن روز تاکنون اتفاقی در این مورد به وقوع نپیوسته است. 

شافعی بیان داشت: رئیس جمهور در آن جلسه به رئیس کل بانک مرکزی دستور دادند با توجه به منطقی بودن پیشنهاد مذکور استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی واقعی یک رقم تعیین شود که تا این لحظه این کار صورت نگرفته است. 

انتهای پیام/ 

 

برچسب ها:

اقتصادی