عاقبت ذرت‌های آلوده چه می‌شود؟

به گزارش خبرنگار فارس، مرتضی رضایی در حاشیه جلسه شورای هماهنگی اقتصادی و اطلاع رسانی درباره ذرت‌های آلوده گفت: حدود ۱۴۰ هزار تن ذرت آلوده طی سال‌های ۹۲ تا ۹۵ عمدتا توسط شرکت‌های خصوصی وارد کشور شده است، اما به دلیل اینکه آلایندگی به سم قارچی آتولاتوکسین در این‌ها بالا بوده، اجازه ترخیص در داخل کشور داده نشده است و به صورت بارکد و بلوکه شده و مهر و موم شده در بندر‌ها مانده است.

وی با بیان اینکه اجازه ترخیص به حدود ۱۴۰ هزار تن ذرت داده نشده است، گفت:: استاندارد‌های جمهوری اسلامی در زمینه واردات ذرت بسیار سخت گیرانه است و حدود حداکثر ۵ پی پی دی یا قسمت در میلیارد به عنوان حد مجاز سموم خارجی معرفی کردند که در واقع جزء کشور‌های سخت گیرانه در این خصوص هستیم.
رضایی گفت:: بر این اساس خوشبختانه با تمهیداتی که اندیشیده شده، یک گرم از این ذرت ترخیص نشده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: همچنین از طریق دستگاه نظارتی از جمله سازمان استاندارد و سازمان دامپزشکی و دیگر سازمان‌های نظارتی؛ تمام محموله‌های وارداتی به کشور کنترل می‌شود.
وی گفت: با توجه به اینکه در این ۴ یا ۵ سال اخیر بیش از ۳۰ میلیون تن دانه ذرت دامی وارد کشور شده است که اکثر این ذرت‌ها به عنوان خوراک دامی و طیور مصرف می‌شود.
رضایی ادامه داد: در یک برنامه تلویزیونی گفته شد که این ذرت‌ها خوراک انسانی است، اما این ذرت‌ها دامی است و هیچگونه کاربردی در تغذیه انسان ندارد، ضمن اینکه این ذرت‌های آلوده کاملا مهر و موم و پلمب شده است و به هیچ عنوان امکان ترخیص ندارد.
رضایی درپاسخ به این سوال که اگر به این قطعیت رسیده اید که این ذرت‌ها آلوده است، چرا آن‌ها را معدوم نمی‌کنید؟ گفت: در این خصوص سه روش پیشنهاد داده شده نخست اینکه به کشور مبدا که از آنجا این ذرت‌ها وارد شده است برگردانده شود یا کشور‌هایی که این استاندارد‌ها شامل حال آن‌ها نمی‌شود و سخت گیری کمتری دارند، فروخته شود یا اینکه به طور کامل و با رعایت تمام شرایط زیست محیطی معدوم شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی