به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، پنجمین نشست نقد و بررسی پیشنویس دانشگاه کارآفرین با حضور وحید احمدی، مشاور وزیر و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، محمدجواد رسائی، مشاور رئیس مرکز هیأتهای امنا و هیئتهای ممیزه وزارت علوم، اکرم قدیمی، معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و جمعی از اعضای هیئتعلمی دانشگاههای کاشان، تهران، سهند تبریز و شهید بهشتی، در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست، وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در سخنانی کوتاه با اشاره به ساختار سند تهیهشده اظهار داشت: در بخش تعاریف، تلاش شده تا همه موارد با دقت و وسواس زیادی تنظیم شوند.
*دانشگاه کارآفرین به معنای ایجاد ارزشافزوده است
مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، با اشاره به اینکه کارآفرینی در سند دانشگاه کارآفرین به مفهوم ایجاد ارزشافزوده با استفاده از شرایط موجود است، گفت: هدف ما ایجاد شرایط ایدهآل برای آینده است و به دنبال سندی هستیم که پارادایمهای امروزه را متزلزل کند. سندی که امروز آماده شده است یک برنامه استراتژیک است که با برنامه راهبردی دانشگاهها در تضاد است.
وی افزود: باید بتوانیم سندی آماده کنیم که پارادایمهای ذهنی دانشگاهها را تکان دهد و خود دانشگاهها برنامههای راهبردیشان را بر طبق این سند تغییر دهند. باید از دل این سند بیانیهای بیرون بیاید و زمینهسازی در دانشگاهها صورت بگیرد و سپس این سند بهصورت اسناد مرحلهای به دانشگاهها ارائه شود.
*نمیتوانیم از دانشگاههای مختلف انتظار یکسان داشته باشیم
در ادامه نشست، محمدجواد رسائی مشاور رئیس مرکز هیئتهای امنا و هیئتهای ممیزه وزارت علوم، با اشاره به اجراشدن سند در افق ۵ ساله گفت: بخش اقدامات باید خلاصهتر تنظیم شود تا بتوان با تمرکز بر آنها در جهت اجرایی کردن سند گام برداشت. ما نمیتوانیم از دانشگاههای مختلف انتظار یکسان داشته باشیم و باید به اینکه امر توجه کنیم که بار مالی بر فعالیتهای جاری دانشگاهها تحمیل نکنیم.
*تاکید بر تجاریسازی کشورها در رویکرد جهانی
خسرو پیری، سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: در کنفرانس آیسسکو بر تجاریسازی کشورها تأکید شده بود که اشاره به این نکته در بخش مقدمه میتواند نشانهای برای همسو بودن وزارت علوم با حرکت منطقه باشد.
انتهای پیام/