درمان تنبلی چشم کودکان تا چه سالی امکان‌پذیر است؟

5dc140167d9ae_5dc140167d9b1
عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی ایران گفت: حدود دو تا چهار درصد کودکان ایرانی تنبلی چشم دارند و این عارضه تا هفت سالگی قابل درمان است و باید مورد توجه والدین قرار گیرد.

محمدرضا صداقت عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی ایران روز سه شنبه در یک نشست خبری که در محل انجمن برگزار شد، افزود: برخی از کودکان دچار افتادگی پلک و بعضی از آنها دچار عیوب انکساری می شوند که علایم تبنلی چشم است که با توجه به اینکه سن تکامل مغزی برای بینایی تا هفت سال است، باید این کودکان سریعا درمان شوند زیرا بعد از این سن، درمان امکان پذیر نیست و با عینک زدن نیز بینایی کامل فرد به دست نمی آید.

وی اظهار داشت: به همین دلیل والدین تنبلی چشم کودکان را جدی بگیرند. البته استفاده از موبایل و تبلت در ایجاد این عارضه چشمی تاثیرگذار نیستند اما باعث خستگی و خشکی چشم می شود و ممکن است باعث نزدیک بینی شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه عفونت های چشمی در کودکان به شدت کاهش یافته است، ادامه داد: در ۱۰ سال اخیر پیشرفت های خوبی در چشم پزشکی کشور انجام شده و از لحاظ رشد، ارتقا، درمان و دانش چشم پزشکی در دنیا وضعیت قابل قبولی داریم.

این چشم پزشک با بیان اینکه تشخیص و درمان در این رشته پزشکی هر روز در حال تغییر است، تصریح کرد: تشخیص به موقع عوارض چشمی در درمان موثر بسیار مهم است، کودکانی که با وزن کم یا نارس متولد می شوند، ممکن است دچار عوارض چشمی شوند و امکان نابینایی آنها وجود دارد به همین دلیل هفته چهار تا ششم بعد از تولد زمان حیاتی برای انجام معاینات چشمی این کودکان است که با درمان موثر می توان از نابینایی آنها جلوگیری کرد.

به گفته صداقت، متاسفانه در مراکز درمانی دانشگاهی مشاهده شده که عدم ارجاع به موقع این کودکان باعث ایجاد مشکلات بینایی برای آنها شده است.

این عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی ایران، میزان مبتلایان به آب سیاه را در کشور دو تا سه درصد عنوان کرد و افزود: عوارض چشمی باید به موقع تشخیص داده شود؛ زیرا در غیر این صورت مشکلات چشمی جدی تر شده و درمان آنها کندتر می شود، به همین منظور برگزاری بیست و نهمین کنگره چشم پزشکی ایران با هدف ارایه تغییرات در تشخیص و درمان بیماری های چشمی برگزار می شود.

ضرورت معاینات دوره ای از ۴۰ سالگی به بعد

حمید احمدیه چشم پزشک نیز در این نشست توصیه کرد: افراد ۴۰ سال به بالا باید برای جلوگیری از فشار چشم به صورت دوره ای معاینه شوند، البته انجمن چشم پزشکی ایران هر سال در این زمینه اطلاع رسانی کرده و امکاناتی را برای معاینه رایگان فراهم می کند.

وی افزود: عیوب انکساری از مهمترین علل کاهش دید است که قابل درمان بوده و باید سریعا تشخیص داده شود.

این عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی با بیان اینکه آب سیاه بدون علامت بوده و بسیاری از افراد در مراحل پیشرفته این بیماری به چشم پزشک مراجعه می کنند، تصریح کرد: معاینات دوره ای چشم باید به عنوان بخشی از برنامه های سلام کشور قرار گیرد و اکنون به صورت پایلوت در یزد این کار در حال انجام است.

صداقت با اشاره به اینکه در حال حاضر کمبودی در زمینه تجهیزات و داروهای چشم پزشکی در کشور وجود ندارد، افزود: فقط در یک مقطع یک ساله، هزینه های ارزی باعث افت در تامین تجهیزات چشم پزشکی شد.

بیست و نهمین کنگره چشم پزشکی ایران ۲۸ آبان تا اول آذر در مشهد برگزار می شود.

برچسب ها:

اجتماعی